Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Birta: "Tot ce ne dorim este să fim arbitrați corect"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
05.06.2014

Înaintea meciurilor trei şi patru din cadrul finalei Ligii Naţionale de Baschet masculin, la Oradea a avut loc o conferinţă de presă la care a participat şi preşedintele clubului, Florin Birta. Conform site-ului csmoradea.ro, acesta a vorbit despre memoriul adresat FRB menţionând că nu doreşte să comenteze declaraţiile altor persoane ci doar să fie arbitrat corect.

“Vreau să fac câteva precizări referitor la memoriul trimis marți (03.06) la Federația Română de Baschet cu privire la cele două meciuri de la Ploiești. Am precizat în comunicatul de presă postat pe site-ul oficial al clubului că am fost dezamăgiți, după vizionarea celor două meciuri, de maniera în care am fost arbitrați în ambele partide.

De asemenea, vreau să notez faptul că memoriul a fost însoțit de o selecție cu fazele de joc pe care clubul nostru le-a remarcat în cele două partide. Au fost câte 16 decizii în fiecare meci care au dezavantajat echipa noastră. Considerăm că este prea mult și aceste decizii pot să înfluențeze soarta unui meci și a unui campionat.

Consider că nu este o manieră normală de oficiere a unei finale de campionat mai ales că știm cât de greu putem să aducem sponsori alături de echipă. Eu cred că o astfel de situație, în care unele meciuri să fie decise prin arbitraj îndepărtează potențialii sponsori de acest sport. În al 2-lea rând nu este corect față de jucătorii echipei noastre, care au fost opriți din niște acțiuni pentru care nu i-a sancționat nimeni pe tot parcursul sezonului, fie că au jucat în campionat sau în cupele europene. În al 3-lea rând, consider că nu este corect față de publicul orădean. Acest public este poate cel mai frumos din țară și cu siguranță că nu merită să aibă parte de așa ceva. Toți acești factori ne-au determinat să facem acest memoriu la federație.

Nu dorim să comentăm declarațiile altor persoane legat de memoriul pe care l-am depus. Fiecare este liber să declare ce dorește. Noi nu dorim să punem presiune pe nimeni. Tot ce ne dorim este să fim arbitrați corect. Nu avem nevoie de ajutor din partea nimănui, dorim să fim arbitrați corect.

De asemenea, am semnalat faptul că la Meciul 2 din cadrul finalei nu a fost prezent niciun reprezentant al conducerii FR Baschet. Consider că acest lucru nu este unul firesc atât timp cât federația organizează această competiție. Sunt de părere că această absență spune multe despre cele întâmplate la Ploiești. Nu doresc să comentez mai mult pe acest subiect, însă mă așteptam la o altă atitudine din partea acestui for. Mă aștept la o situație normală în meciurile de la Oradea din punct de vedere al arbitrajelor.

Sper să câștigăm cele două meciuri de la Oradea și să tranșăm finala în favoarea noastră.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!