Stiri Cupa României Feminin

Florin Covaciu: „Dacă am avea un pivot, cred că ne-am putea bate la locurile 1-6”

Paul Olar

Paul Olar
19.09.2014

Perioada de pregătire s-a încheiat pentru Universitatea Cluj-Napoca, formație ce intră de sâmbătă, 20 septembrie, în focul confruntărilor oficiale. Clujencele dau piept cu SCM CSȘ Craiova, iar Florin Covaciu are încredere că elevele sale se vor descurca în acest meci.

De asemenea, tehnicianul a discutat cu Total Baschet despre jocurile de verificare ale trupei sale, mărturisind că oficialii de pe malul Someșului plănuiesc să efectueze încă un transfer.

„Eu spun că ne-am descurcat bine în meciurile amicale. Se simte, totuși, lipsa unei poziții cinci, din păcate. Să vedem dacă reușim să facem rost de niște bani să plătim o nouă jucătoare. Deși banii ajung puțin mai greu, avem niște promisiuni din partea sponsorilor. Dacă am avea un pivot, cred că ne-am putea bate la locurile 1-6. Pe Anne (Kassongo) o folosim pe poziția patru și ne pare rău că nu a rămas Judit Kajdacsi, însă asta este. Vrem să mai aducem pe cineva, dar să vedem întâi cum putem din punct de vedere financiar.”

Chiar dacă efectivul nu îl mulțumește în totalitate, antrenorul afirmă că ardelencele țintesc o clasare între primele opt grupări din Liga Națională.

„Noi, ca și în alți ani, ne-am propus să intrăm în primele opt. Avem un lot subțirel, să vedem ce reușim să realizăm. Pe Flavia Ferenczi și Andreea Pop nu am putut să le ținem financiar, dar nu se știe niciodată când se vor întoarce la Cluj-Napoca. Eu sper ca ele să joace bine la Satu Mare și să se adapteze cu antrenoarea Adriana Pricop, care a fost jucătoare la noi.”

Întrebat ce impresie i-a lăsat Kristina King, una dintre achizițiile din vară, Covaciu s-a declarat încântat, spunând că prezența americancei va fi benefică.

„Kristina este super ok atât ca om, cât și ca jucătoare. Ea este foarte serioasă și utilă echipei, deci are parte de tot respectul meu.”

Referitor la duelul din Cupa României cu SCM CSȘ Craiova, specialistul originar din Satu Mare a precizat următoarele:

„Nu știm nimic de Craiova, doar că lotul lor este format din junioare și câteva întăriri. Eu sper că noi vom pleca cu prima șansă. Ulterior, în cazul în care ne calificăm, vom avea parte de o loterie, în sensul că o eventuală întâlnire cu Arad sau CSM Târgoviște va fi dificilă. Totuși, Aradul nu mi s-a părut atât de puternică, deoarece în meciurile amicale ne-au învins cu puține emoții. De altfel, ce am spus s-a văzut și în SuperCupă, acolo unde Târgoviște s-a impus la 30 de puncte diferență.”

Încleștarea dintre “U” și SCM CSȘ Craiova are loc mâine, cu începere de la ora 15:00. Locația partidei va fi arena Liceului cu Program Sportiv din Cluj, din prisma faptului că Sala Sporturilor “Horia Demian” este ocupată cu o competiție de karate. 

*Foto: Cristian Cosma

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii