Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Florin Nini: „Desființarea secției feminine de senioare ne doare. Și băieții își pun întrebări, dacă luna viitoare ne spune nouă?”

Andreea Vlase, Cătălin Rădulescu

Andreea Vlase, Cătălin Rădulescu
03.11.2017

Președintele clubului Phoenix Galați, Florin Nini, a confirmat retragerea echipelor feminine din Liga Națională și Liga 1. Acesta a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre motivele care au dus la această decizie, despre cum sunt în continuare în pericol echipele de seniori și de juniori. Florin Nini nu exclude o reînființare a secției de senioare când bugetul o va permite, având grupe de junioare pe care se vor putea baza în viitor.

Florin Nini a confirmat informația oferită în exclusivitate de site-ul nostru, privind retragerea echipei  Phoenix Galați din Liga Națională de baschet feminin și din Liga 1.

Cu regret anunț desființarea secției feminine de senioare. Nu este un lucru plăcut. E un lucru care ne doare. Am ales o soluție care nu mi-e plăcută absolut deloc. Am considerat că trebuie să iau o decizie care să dărâme o ușă a casei sau să spargă un geam, nu să dărâm fundația casei pentru că altfel s-ar fi prăbușit toată casa.

O recunoaștem sus și tare, chiar dacă, din păcate, sunt destui oameni bucuroși și care-și freacă mâinile. Cu atât o să rămână, cu frecatul mâinilor. Noi îi asigurăm că vom merge în continuare pe proiectul nostru, sigur, cu această sincopă care vine în urma unei finanțări inconstante, în valuri și mult mai mică decât sezonul anterior.

Problemele au început să apară încă din sezonul trecut.

Bugetul de anul trecut a fost aproximativ 2.800.000 de lei din care  a trebuit să dăm înapoi, au rămas de cheltuit 2.600.000. Ni s-au oprit cheltuielile pe care le-am făcut după 31 decembrie. Ultima tranșă ni s-a acordat pe 23 decembrie. Banii poate par mulți, dar în momentul când ți-i dă după 4, 5 luni, cum am avut anul trecut, stai și te întrebi că am primit banii după ce au trecut jucătoarele. Din această sumă în anul următor am primit 1.250.000 matematic e cam 45%. În condițiile în care ni s-a spus că vom primi în jur de 75-80% din bugetul vechi, urmând ca la rectificare, în funcție de criterii sau ce consideră dânșii să primim.

De acolo a început. Acei bani au venit după 4 luni și jumătate. În momentul în care banii vin foarte târziu, am avut jucătoare care n-au putut să aștepte și au trebuit să plece. E ușor să te speli pe mâini să spui că eu i-am dat. Mi i-ai dat când? Și omului din Sahara, dacă-i dai apă după ce moare... Cu bugetul de anul trecut noi ne-am fi desfășurat activitatea în condiții normale, nu mai bune, nu mai rele. Nu am primit bugetul de anul trecut, la ora actuală cred că deficitul e de 8-9 sute de mii.

În ceea ce privește bugetul din acest sezon,

Am solicitat 1.400.000 și am primit 590.000. Am mai solicitat 500.000 pentru a avea banii necesari desfășurării CN la tot clubul. Aveam nevoie de 700.000, dar cu acești bani (500.000) rămâneam în continuare, în condiții de supraviețuire. Am început să reducem din diferite segmente și cu acești 500.000 am fi salvat echipa pentru că noi tot timpul cheltuim în avans și primim banii foarte târziu. În mod normal nu ai voie să faci plăți anterioare și atunci cineva este prins între uși.

Din luna august până la ora actuală nu am primit suma solicitată și nu avem cum să facem cheltuieli. Concret, avem de plătit 100.000 de lei la finanțe, avem 130.000 la federație, avem de plătit cazarea, masa, la sfârșitul lunii trebuie să faci plăți. Aveam competiție, ieri trebuia să ne urcăm în mașină să ne ducem să jucăm. Cheltuielile acelea cu ce se susțin, cu o să vă dăm? Avem 14 competiții până pe 25 noiembrie.

Sacrificarea echipelor de senioare s-a făcut pentru a salva restul echipelor, dar acestea nu sunt încă în siguranță.  

Rămân echipa masculină de Liga Națională și de Liga 1 și toate echipele de juniori, 6 care sunt în competiții. Iar echipele de minibaschet și babybaschet sunt în competiții regionale. Avem cheltuieli mai mici la nivel de juniori. Prin această reducere încercăm să ținem ceva, altfel riscăm să pierdem tot. Acești bani îi cerem în continuare. Faptul că am redus din cheltuieli nu înseamnă că am rezolvat problema. Și cu băieții mergem pe avarie. Este o luptă de totul sau nimic. Am redus o cheltuială în ideea de a le putea menține încă o lună pe celelalte. Dar asta nu înseamnă că am rezolvat problema. Aceste lucruri afectează. Și băieții își pun întrebări, dacă luna viitoare ne spune nouă?

Președintele de la Phoenix speră că într-un viitor nu foarte îndepărtat va exista din nou o echipă de senioare în cadrul clubului.

Intenția noastră 100% este de a readuce baschetul feminin. Au mai fost situații când liceul sportiv avea echipă, dar s-au chinuit foarte mult, cu bani de împrumut. Intenția noastră e de a reveni. Ideea de baschet feminin nu dispare. Vin din urmă copile.

Phoenix Galați a promovat în 2013 în Liga Națională de baschet feminin. În primul sezon a ocupat locul 9 în campionat, după care au urmat trei prezențe în play-off, cu locurile: 8, 5 și 6. În acest an fetele pregătite de Eugenio Rodrigues au pierdut în cele cinci etape din campionat, dar au obținut calificarea la Final 8-ul Cupei României.

4 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    mda
    Stiu ca sunt carcatosa si unii imi spuneau comunist dar frate asta se intampla cand te intinzi prea mult. E suficient o sectie de baschet +/- juniori. Hai si daia, hai si daia si uite asa se intampla. Doamne fereste, chiar imi doresc orice oras sa aibe toate sporturile in program, dar intelegeti ca nu e posibil. Si decat sa ajungi sa le dai astfel de veste unor oameni cu familii mai bine nu incepi proiectul si gata. Oricum eu credeam ca atunci cand ai o academie cresti cu acei copii pana in punctul in care promovezi in liga nationala si iei 2-3 straini sa te ajute. Eu nu vad asta la nimeni pana acum.

    cu 6 ani în urmă (03.11.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca chair 13 :

    True
    Intradevar asa ar trebui sa fie cum spui tu in penultima fraza, dar asa ceva din pacate nu o sa vezi in vecii vecilor la noi.

    cu 6 ani în urmă (03.11.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Despre meciul de baschet
    Nimeni nimic nu scrie?! Baietii joaca azi, dar la pauza nu stam bine:51-39 "Surpriza", pe intelegere d-le Achim... Ne bate Petrisor & Co?!! E rasul lumii...

    cu 6 ani în urmă (04.11.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Pacat de echipa feminina galateana>este o echipa frumoasa,cu un joc bun si sportivitate desevarsita....vor lipsi de pe paleta campionatuluiromanesc !! Succes fetelor din echipa !!

    cu 6 ani în urmă (15.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!