Stiri Cupa României Masculin

Florin Nini: „Eu vin de la munca de juniori, știu ce înseamnă să dai credit tinerilor și voi merge cu ei până la capăt”

Paul Olar

Paul Olar
28.09.2015

CS Phoenix Galați s-a recunoscut depășită de U-Banca Transilvania sâmbătă seara. Formația transilvăneană a câștigat și duelul din retur cu scorul de 69-56, calificându-se în faza superioară a Cupei României.

Florin Nini, tehnicianul dunărenilor, vede partea pozitivă a lucrurilor, bucurându-se de faptul că elevii săi și-au putut măsura forțele cu valoroșii oponenți clujeni.

Mult prea puternică U-BT în această serie...

Așa este. Știam acest lucru de la bun început. Noi nu ne propunem să pierdem, indiferent de numele și valoarea adversarului. Le-am spus băieților că trebuie să ne ridicăm la nivelul unei echipe precum cea a Clujui. După cum s-a întâmplat și la Galați, nu am găsit resursa necesară. Una peste alta, avem mult de lucru. Nu putem vorbi despre o egalitate din punct de vedere al valorii jucătorilor, noi evoluând și cu doi baschetbaliști sub 17 ani. Eu îmi felicit jucătorii pentru felul cum au luptat. Este o experiență bună și o posibilitate de a ne verifica potențialul împotriva unei echipe care, după părerea mea, se va bate atât la Cupă, cât și la campionat.

Phoenix nu a intrat nici în sistemul cu lucky-looser...

Plecam oricum cu șansă mai mică. Suntem în primul an, avem multe de învățat, începând cu organizarea și cu astfel de presiune. Trebuie să avem răbdare, să creștem încet și să ne îndeplinim obiectivul, adică rămânerea în prima ligă. Ulterior, cu experiența acumulată și o altă investiție, vom avea alte forțe.

I-ați acordat minute considerabile lui Dragoș Onea. Sunteți mulțumit de felul cum a evoluat?

Da, sunt mulțumit. Dragoș Onea sau Radu Vârnă au jucat bine. Am avut această posibilitate, de a face o altă distribuție a banilor și de a lua un baschetbalist sau poate doi români cu experiență. Eu am plecat de la munca de juniori, știu ce înseamnă să dai credit juniorilor și am ales să risc pe mâna unor jucători gen Onea, Vârnă, Pârlog sau Bolobiță. Voi merge cu ei până la capăt.

Cum vedeți noul sezon?

Este un campionat foarte echilibrat. Vor fi 12 echipe, făcând aici o paranteză în privința Timișoarei. Nu cred că actualul sezon nu poate să ofere rezultate anticipate. Va fi o luptă și vor fi multe surprize. Orice rezultat te poate duce în 1-6 sau în cea de-a doua grupă valorică. Noi trebuie să omogenizăm cât putem de bine relațiile de joc și să putem să ne îndeplinim obiectivul. Cupa României, pentru că are această situație cu doi jucători români, oferă șansă. Totuși, baschetaliștii autohtoni trebuie să realizeze șansa, pentru că asta înseamnă progresul lor. Să nu credem însă că cineva va primi minute gratuit. Luăm partea bună a lucrurilor și vedem potențialul românilor din fiecare echipă.

Este greu să găsiți finanțare pentru două grupări prim-divizionare?

Este foarte greu. Noi am realizat la Galați un lucru deosebit. Suntem clubul ce are echipe atât la feminin, cât și la masculin. Orașul ne sprijină, însă nu atât pe cât ne-am fi dorit. Avem cel mai mic buget la băieți, dar una peste alta a fost o muncă titanică de 15 ani și parcă era rușinos să ne fie frică de o astfel de provocare. Preferăm să riscăm cu forțele proprii. Am părinți alături, mulți oameni care ne sprijină și vom merge până la capăt.

*Foto: noemiadrienn.wordpress.com

7 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Felicitari !
    Felicitari d-nului Nini pt ceea ce face la Galati. Poate vad si altii, din orase cu mai mare traditie : IASI, BRASOV....

    cu 8 ani în urmă (28.09.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    2 echipe
    2 echipe in prima divizie si ambele praf- in loc sa mergi cu 1 si buna! Din cauza asta nu merge sportul in Romania- in loc sa ai un sport in care sa investesti tot, te incapatanezi si uc fotbal si cu handbal si cu volei si cu etc...

    cu 8 ani în urmă (28.09.2015)
    • SCM "U" Craiova Drexler:

      Galati
      Nu sunt de-acord cu tine!....de ce sunt praf?....echipa de baieti a batut acum 2-3 etape marele Cluj,cu Adamovic,Dukes si Heargrove in formatie!..a batut si pe Dinamo...Nini e de apreciat ca din nimic face echipa!....e peste cipriotul adus in locul lui la Rovinari,clar!....la polul opus este Craiova,o mare dezamagire pentru mine!....cu un antrenor care nu e in stare sa le transmita un mesaj coerent jucatorilor la TO si cu niste jucatori care NU VOR SA JOACE.....PENIBILI!

      cu 8 ani în urmă (30.11.2015)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    baschet
    Galatiul a inceput sa produca jucatori/jucatoare de baschet in ultimii 6-7 ani acesta este motivul pt care Nini a sprijinit infiintarea celor 2 echipe. A inceput cu cea feminina pt ca era mai simplu sa ajungi in prima liga. A incheiat campionatul pe 8 . Asta inseamna decent , in nici un caz praf..... La baieti vom vedea, oricum se bazeaza pe o baza piramidala, cu echipe de copii, juniori decenta. Va puteti lauda la Pitesti cu asa ceva ? In afara generatiei 1994 ati mai avut vreo echipa decenta la juniori ? Nu cred ca este cazul sa aruncati cu .....

    cu 8 ani în urmă (28.09.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Ma bucur ca exista si alte centre pentru copii, mai ales in zona Moldova unde baschetul e cam pierdut! Cat de jucatorii creati de Galati la masculin nu stiu nici unul, defapt nu sunt sigur daca Cioacata de la Sibiu e galatean! Noi la Pitesti avem generatia lui Negut, Chirof, Alexiu și Georgian Paun care au fost campioni nationali. Plus ne mandrim cu Vlad Corpodean,Iuli Orbeanu , Calota si Dani Popescu care la Pitesti au crescut cel mai mult (cel putin asa vreau sa cred)!

      cu 8 ani în urmă (28.09.2015)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    galateni
    Gutoaia, Parlog, Cristean, Petica sunt jucatori lansati de Nini. Generatia 1993 de la Galati a defilat in campionat, nepierzand nici un meci in tot sezonul. repet la Pitesti nu am vazut un jucator rezonabil de la Paun, adus de pe la Calafat, daca nu ma insel. Din pacate in loc sa l tineti la Pitesti, a inceput un periplu nefericit prin tara : Timisoara, Constanta, Sibiu... Cat depre Calota, Corpodeanu si Orbeanu, sa nu exageram, au venit ca jucatori buni, formati pe la alte echipe.

    cu 8 ani în urmă (29.09.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    @moldovean
    Ai dreptate. Pe Calota Sibiul l a format de mic.

    cu 8 ani în urmă (30.09.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii