Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: "Nu acesta este jocul nostru"

Paul Olar

Paul Olar
10.10.2013

Energia Rovinari a suferit un eșec în etapa a doua a Ligii Naționale, trupa din județul Gorj pierzând pe terenul lui "U"-BT Mobitelco cu scorul de 99-85.

Hotărârile neinspirate ale baschetbaliștilor, alături de situația de sub panou, au fost punctele slabe ale oltenilor în viziunea lui Florin Nini. Tehnicianul originar din Galați a vorbit despre încleștarea de miercuri seara, el considerând că Energia se poate redresa, în ciuda rezultatului de miercuri seara.

O seară nu foarte fericită pentru echipa dumneavoastră...

În primul rând, nu am respectat ceea ce am pregătit și nu ne-am făcut jocul, deci urmează să analizăm de ce s-a întâmplat acest lucru. Un alt aspect este reprezentat de numărul de recuperări, nu putem vorbi de nimic altceva. Ei au aruncat mai multe libere, au avut un procentaj bun. Nu acesta este meciul și jocul nostru. Trebuie să tragem concluziile la timp deoarece ne așteaptă partide din ce în ce mai dificile. Campionatul e plin de surprize și trebuie să fim capabili să jucăm oricând. Am mai fost nemulțumit de momentele importante când noi reveneam, jocul curgea într-un anumit sens, iar deciziile unora dintre jucători nu au fost printre cele mai bune. Vom învăța cu toții din asta pentru a fi mai buni.

Sunteți îngrijorat de rezultatul de miercuri seara?

Nu, nu sunt îngrijorat. Este abia etapa a doua, nu jumătatea campionatului când trebuie să plec acasă (zâmbește). O înfrângere este ceva normal în viața unei echipe. Importană este obiectivitatea atunci când ai evoluții mai puțin bune. În acest moment, exceptând rezultatele, toată lumea se uită și la posibilitatea jucătorilor de a lua decizii bune în condiții grele. Mereu există jucători cu procentaje bune la aruncări, însă dacă acei sportivi nu se pot manifesta în momentele de presiune înseamnă că sunt pentru partea a doua a campionatului. Noi încercăm să vedem capacitatea fiecărui jucător de a decide în situații dificile, așa cum a fost astăzi.

De la Târgoviște sunteți obișnuit cu performanța. Vă propuneți acest lucru și la Energia?

Absolut. Acolo s-a cerut tot timpul mult, s-a investit progresiv și aceste lucruri pe mine nu mă sperie. Încercăm în acest sezon să facem mai mult decât s-a realizat în ultimii doi ani.

*Foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!