Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Popa: „Timișoara e Timișoara și mă bucur să mă întorc acasă”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.05.2015

După sezonul petrecut la Mediaș alături de Gaz Metan, fundașul Florin Popa revine în orașul care l-a consacrat ca baschetbalist, Timișoara, la formația Baschet Club. 

Popa a bifat 22 de meciuri pentru Mediaș în LNBM în sezonul 2014-2015, timp în care a acumulat medii de 5.8 puncte, 2.7 recuperări, 0.6 pase decisive și 5.6 la eficiență. Acesta a vorbit pentru site-ul oficial al celor de la BC Timișoara despre aventura de la Mediaș.

„A fost un campionat benefic pentru mine, din toate punctele de vedere. Am câștigat încredere în mine, am câștigat încrederea coechipierilor și a antrenorilor și am avut multe minute pe teren. Atmosfera a fost foarte bună, lucrurile făcute profesionist la Mediaș, am întâlnit și altfel de mentalități, așa că decizia de anul trecut, aceea de a merge la Gaz Metan, o consider bună”, a mărturisit Florin.

De asemenea, baschetbalistul a motivat și decizia de a se întoare la Timișoara, după ce în trecut a evoluat atât la Baschet Club, cât și la Timba. 

„Nu a fost ușor să iau această decizie după sezonul bun de la Gaz Metan, dar agentul meu a înclinat balanța. În plus, vreau să joc în cupele europene, să văd cum e să evoluezi și împotriva unor jucători din alte țări. Nu în ultimul rând, Timișoara e Timișoara și mă bucur să mă întorc acasă. Am învățat foarte multe la precedenta mea legitimare pentru BCT, dar nu am avut prilejul să arăt asta pe teren. Eram doar un junior. Acum, vreau să cresc valoric, să prind cât mai multe minute, ceea ce depinde de mine, și să fiu util. Vreau să ajut echipa. Cu cât cresc valoric, cu atât pot s-o ajut mai bine”, a concluzionat sportivul.

Singura achiziție a bănățenilor de până acum are din anul 2008 și până în prezent 84 de meciuri la activ pe prima scenă a baschetului românesc, timp în care a totalizat următoarele cifre: 512 puncte, 179 recuperări, 81 pase decisive, 73 intercepții, 136 mingi pierdute și 391 la productivitate, totul în 1.530 de minute petrecute pe parchet. 

*Foto: Vlad Filipaș (Facebook Gaz Metan Mediaș)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!