Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Florina Pașcalău se întoarce în campionatul italian

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.07.2015

Baschetbalista Florina Pașcalău va juca din sezonul viitor în Italia la formația de primă ligă Il Fila San Martino, după ce în ultimele două sezoane a evoluat în România la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Universitatea Cluj-Napoca. 

Pivotul de 33 de ani și înalt de 1.93 metri a îmbrăcat în sezonul 2014-2015 echipamentul alb-verde al formației din Sfântu Gheorghe, echipă alături de care a câștigat Cupa României și a ieșit vicecampioană națională. În cele 33 de meciuri jucate la nivel de LNBF, Pașcalău a acumulat medii de 9.6 puncte, 6.4 recuperări, 1.9 pase decisive, 1.0 intercepții, 0.6 capace, 1.9 mingi pierdute și 12.0 la eficiență, totul în 25.9 minute jucate pe meci. 

De asemenea, în această vară, Florina a îmbrăcat tricoul naționalei României la EuroBasket Women 2015, acolo unde, în cele 4 meciuri jucate, a contabilizat o medie de 12.5 puncte, 3.5 recuperări și 0.5 pase decisive. 

Florina Pașcalău este prima baschetbalistă româncă care a jucat în WNBA la Seattle Storm. Totodată, pe parcursul carierei sale, Florina a jucat în România pe lângă Cluj și Sfântu Gheorghe la Târgoviște, dar și în Italia la Taranto sau Lucca. 

Il Fila San Martino, noua echipă a Florinei Pașcalău a terminat sezonul trecut din „Cizmă” pe locul 3 în stagiunea regulată cu 17 victorii și 7 înfrângeri, însă a fost eliminată în primul tur de play-off de echipa de pe locul 6, Napoli, cu 0-2 la general. 

*Foto: Facebook Federatia Romana de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!