Stiri

Frații Dragic vor juca pentru prima dată în aceiași echipă, la Phoenix Suns

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.09.2014

Zoran Dragic a semnat cu formația din NBA, Phoenix Suns, echipă la care este legitimat și fratele său, Goran Dragic. Jucătorul sloven a optat să renunțe la înțelegerea cu Unicaja Malaga pentru a juca peste ocean. Pe lângă frații Dragic, la Suns mai evoluează doi frați, este vorba despre gemenii Marcus Morris și Markieff Morris..

În sezonul precedent, Zoran Dragic a jucat excelent în tricoul Uncajei Malaga. În Euroligă, fundașul ofensiv a avut medii statistice de 10.9 puncte, 2.7 recuperări și 1.6 pase decisive în 22.5 minute jucate pe meci. Statistica lui Dragic în campionatul Spaniei a fost una asemănătoare, cu 10.3 puncte, 2.8 recuperări și 1.1 pase decisive în 29 de partide.

Zoran Dragic a fost prezent în această vară la Campionatul Mondial din Spania unde a ajuns cu echipa Sloveniei până în sferturile de finală, acolo unde SUA i-a oprit pe ex-iugoslavi. Zoran Dragic a terminat turneul din Spania cu medii statistice de 12.9 puncte, 4.0 recuperări și 1.3 pase decisive.

Zoran Dragic și-a început cariera la 15 ani în țara natală la Illirija Ljubljana. În 200-2006 a jucat în a doua ligă a Sloveniei pentru Jance STZ iar debutul la nivel înalt de seniori l-a făcut cu un sezon mai târziu când a ajuns la Geoplin Slovan. Între 2010 și 2012, Dragic a jucat pentru Krka Novo Mesto, echipă cu care a câștigat două titluri în Slovenia plus trofeul EuroChallenge. Ultima echipă pentru care Zoran a evoluat a fost Unicaja Malaga, între 2012 și 2014.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara cristian_ :

    poza greșită
    Cred că în poză e Jaka BLAŽIČ...

    http://www.fiba.com/basketballworldcup/2014/Jaka-BLAZIC

    cu 9 ani în urmă (30.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!