Stiri

Gabriela Mărginean și Perfumerias Avenida vor disputa finala în Spania

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.04.2017

Gabriela Mărginean și echipa sa, Perfumerias Avenida Salamanca, s-au calificat în finala campionatului din Spania, acolo unde pornesc din postura de favorită în fața celor de la Uni Girona în reeditarea finalei de anul trecut, câștigată de Avenida cu 2-1 la general. La fel ca anul trecut, sistemul de disputare al finalei este „cel mai bun din 3 meciuri”. 

Avenida Salamanca, cu Mărginean în garnitura de bază, a pierdut un singur meci în actualul sezon din întrecerea internă, pe terenul celor de la Gernika, terminând stagiunea regulată ca lider detașat cu 25 de victorii și o înfrângere. Apoi, în play-off, Avenida a jucat direct semifinala, câștigată cu 2-0 în fața celor de la Ferrol. De cealaltă parte, Girona a terminat pe poziția a 2-a sezonul regulat cu 21 de meciuri câștigate și 5 pierdute, iar în penultimul act din play-off a trecut de Araski cu 2-0 la general. 

Perfumerias Avenida Salamanca și Uni Girona s-au întâlnit de 3 ori în sezonul competițional 2016-2017, toate cele 3 meciuri fiind câștigate de echipa componentei naționalei României de senioare. În stagiunea regulat, Avenida s-a impus pe rând cu 85-76 în deplasare și 67-60 pe teren propriu, iar în finala Cupei Spaniei trupa din Salamanca a învins cu 80-74. 

Gabriela Mărginean este una dintre jucătoarele de bază din lotul grupării spanionle, fiind prezentă pe parchet în 27 de meciuri în campionat, acumulând medii de 6.4 puncte, 1.9 recuperări, 0.9 pase decisive și 4.5 la eficiență, totul în 19.3 minute juacate. 

Într-un sezon în care a câștigat categoric prima parte a campionatului, a câștigat Cupa Spaniei și a ajuns până în faza sferturilor de finală ale Euroligii, Gabi își poate trece în palmares titul de campioană în Spania pentru al doilea an la rând. 

Primul joc al finalei se va disputa la Salamanca, miercuri, 26 aprilie. 

*Foto: Facebook Club Baloncesto Perfumerías Avenida

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!