Stiri Acvile

Gabriela Mărginean: „O calificare la turneul final european ar fi un rezultat remarcabil pentru generația noastră”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.11.2017

Naționala României începe campania de calificare la întrecerea europeană din 2019 cu un meci pe propriul teren. Adversarul de la Oradea este Slovenia, țară care la masculin a cucerit titlul continental în acest an. Lidera „acvilelor”, Gabriela Mărginean, își dorește calificarea la turneul final dintr-o grupă grea, din care mai fac parte Franța și Finlanda.

„Mă bucur mult că avem o nouă oportunitate să ne calificăm la turneul final european. Deși nu mai suntem la Cluj-Napoca, am rămas în Transilvania și aș vrea să mulțumesc federației, municipiului Oradea și tuturor celor care au făcut eforturi ca echipa națională feminină a României să joace aici. Consider că suntem într-o formă bună iar atmosfera este deosebită. Se anunță o grupă grea, cu multe meciuri dificile, dar nu plecăm cu capul plecat și credem în șansa noastră. Este important că avem primul meci pe teren propriu și că vom avea susținerea fanilor noștri. Vom da tot ce putem pe teren și sperăm ca rezultatul să fie de partea noastră. Motivația vine din interior și este limpede că ne dorim foarte mult să obținem o calificare la turneul final european. Ar fi un rezultat remarcabil pentru generația noastră”

, a declarat Gabriela Mărginean la conferința de presă premergătoare meciului cu Slovenia.

În califcările trecute, Mărginean a fost „acvila” cu cele mai multe minute, având o medie de 36,8 minute/meci. De asemenea, a fost cea mai bună marcatoare a echipei cu 12,7 puncte/meci.

Partida dintre România și Slovenia se joacă sâmbătă de la ora 18 la Arena Antonio Alexe și va fi transmisă de DigiSport 4.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!