Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Gabriela Mitroi: "Luăm în calcul retragerea din campionat"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
27.07.2013

Fuziunea dintre CSM şi Sportul Studenţesc a avut loc în vara anului 2011 (Foto: sportb.ro)

Stagiunea 2013/2014 se anunţă extrem de problematică pentru majoritatea echipelor din prima ligă feminină de baschet. După CSM Târgovişte, formaţie ce nu se mai poate baza pe fondurile primite în ultimii ani de la Consiliul Local, Sportul Studenţesc este a doua grupare care rămâne fără principalul sprijin financiar.

Problemele de la CSM Bucureşti au afectat şi baschetul feminin, mai exact colaborarea dintre Sportul Studenţesc şi CSM Bucureşti. Rămasă fără sprijin financiar, gruparea studenţească are şanse minime de a continua în Liga Naţională de Baschet feminin. Contactată de către site-ul nostru, Gabriela Mitroi ne-a relatat pe larg întreaga situaţie de la Sportul Studenţesc.

Ne puteţi confirma renunţarea colaborării dintre CSM şi Sportul Studenţesc?

Da, CSM va renunţa la colaborarea cu Sportul Studenţesc. În această perioadă la CSM se desfăşoară o restucturare care, din păcate, ne afectează într-un procent de 100%. Sportul Studenţesc nu poate susţine singur o echipă de baschet. În colaborarea din ultimele sezoane Sportul Studenţesc asigura tot ceea ce înseamnă participare în campionat şi taxe, iar CSM suporta salariile. Noi, ca şi club, aparţinând de Ministerul Educaţiei nu putem plăti salarii. Nici dacă am avea bani nu am putea plăti salarii, CSM-ul putea, avea acest drept.

La ce să ne aşteptăm de la sezonul viitor în ceea ce priveşte Sportul Studenţesc?

În momentul de faţă nu am nicio soluţie. Am consumat atât de multă energie în proiectul acesta şi în încercarea de a rămâne în colaborare cu CSM încât sunt în pană de soluţii. Bani din mediu privat, pentru a menţine echipa pe linia de plutire, nu sunt sau dacă sunt în baschetul feminin îi accesezi foarte greu. O eventuală colaborare cu Olimpia nu ar salva echipele, deoarece şi ei sunt în aceeaşi situaţie ca şi noi. Nu putem să plătim salarii, iar fără salarii nu poţi face aproape nimic.

Până acum câteva zile mai avea speranţe. Am predat proiecte, într-o parte şi în alta, la CSM, alături de multe alte demersuri. Presiunile sunt foarte mari, la CSM, pentru toate secţiile şi se pare că din fiecare secţie vor menţine o echipă. Menţin echipa de handbal feminin, volei masculin, baschet, normal, masculin. În ceea ce priveşte secţia de baschet masculin acolo sunt discuţii privind o asociere cu Steaua Bucureşti.

Ce ne puteţi spune despre proiectul de colaborare dintre Steaua şi CSM?

Ştiu că se lucrează la acestă colaborare, erau foarte multe puncte divergente, dar există voinţă şi dorinţa. Nu e simplu, e vorba şi de orgoliu în această asociere. Un club vine cu un brand altul cu buget şi sigur că e greu să le îmbini. Probabil că se va rezolva cumva, orice se poate rezolva prin comunicare.

În aceste condiţii, luaţi în calcul retragerea din campionat?

Da, luăm în calcul retragerea din campionat. Este puţin probabil să găsim fonduri sau o soluţie salvatoare într-un termen foarte scurt, jumătate de lună.

Sunt jucătoare aflate sub contract?

Nu, toate jucătoarele sunt libere de contract. Toată lumea a avut contract pe un an.

Există restanţe salariale faţă de jucătoarele ce au evoluat stagiunea precedentă la Sportul ?

Da, sunt, jucătoarele au rămas cu nişte datorii. Domnul Brănişteanu a decis să nu plătească salariile străinelor pe motiv că sezonul s-a încheiat la începutul lunii aprilie, chiar dacă ele aveau contract până la finalul lunii mai. Sportivele străine au restat un salariu şi jumătate, iar româncele două salarii iar româncele sunt cu salariile la zi. Este posibil să apară probleme, deşi pentru un salariu şi jumătate, în general, nu stă nimeni să se complice cu avocat sau să apeleze la BAT. Mi se pare că s-a acţionat absolut incorect, mai ales că au stat cu salarii restante câte 2-3 luni deşi ele şi-au îndeplinit obiectivul. Este singura secţie pentru care nu se vor plăti salariile. De asemenea, pe parcursul sezonului, jucătoarelor străine le-au fost tăiate salariile cu 40%, tot din cauza problemelor de la CSM. Deşi erau cu salarii restante au acceptat şi reducerile, aici e durerea cea mai mare.

Este o situaţie dramatică. După zeci de ani de existenţă, de activitate neîntreruptă în prima ligă, suntem aproape nevoiţi să nu luăm startul în prima ligă. Sportul Studenţesc a fost mereu în prima ligă la baschet feminin, de când s-a înfiinţat şi până în prezent. Bineînţeles, nu luăm în calcul perioada războiului când campionatul nu se desfăşura. Echipa Politehnica este una dintre cele mai titrate echipe din baschetul feminin, având în plamares calificări în sferturile de finală ale Cupei Campionilor şi 10 titluri naţionale.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!