Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan și BC Timișoara încheie turul la Mediaș

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
20.12.2013

LNBM

Etapa XIII

17:00

Sala Sporturilor, Mediaș

4-7 Fișa meciului 6-6

Gaz Metan Mediaș primește sâmbătă, 21.12, vizita lui BC Timișoara, într-un meci din cadrul etapei a 13-a din Liga Națională de Baschet Masculin.

Ambele formații au avut până acum un parcurs nesatisfăcător pe plan intern. În cazul Timișoarei, acest lucru a condus la schimbarea antrenorului, pe banca bănățenilor revenind Dragan Petricevic.

Gaz Metan are doar 4 victorii în sezonul curent, singurul meci câștigat în fața unei echipe cu pretenții la play-off fiind cel cu CSU Ploiești, din prima etapă. Trupa de la malul Târnavei Mari ocupă locul 11, cu 15 puncte și mențiunea că are un meci în minus, restanța cu SCM Craiova. Etapa trecută, Mediașul a cedat la Pitești, 58-75.

De partea cealaltă, Timișoara are 6 rezultate pozitive după 12 confruntări. După ce a legat două victorii la redebutul lui Petricevic, cu CSU Sibiu și Timba, formația bănățeană a fost învinsă în Sala Polivalentă din Craiova, 83-86. Jovanociv&CO sunt pe locul 7 în clasamentul LNBM, acumulând până acum 18 puncte.

Din punct de vedere statistic, medieșenii au procentaje mai bune la aruncări, însă reușesc să înscrie, în medie, 83 de puncte pe meci, cu 3.1 mai puțin decât BCT. O diferență considerabilă este înregistrată la recuperări, capitol la care trupa lui Marcel Țenter suferă mult, având doar 28.7 pe meci, față de 32.3, cât are formația de pe Bega. Timișorenii sunt surclasați însă la pase decisive, unde gaziștii au reușit, în medie, cu 2.1 mai multe.

Înainte de această partidă, Gazul s-a deplasat la Moscova, unde a fost învinsă de Triumph Lyubertsy, 72-94, în ultimul meci din prima fază a grupelor FIBA EuroChallenge.

Confruntarea va fi arbitrată de o brigadă formată din Marius Ciulin, Mircea Șerban și Alexandru Anica, iar observatorul delegat de FRBaschet este Ion Olaru. Partida nu va fi televizată.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!