Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan și SCM Craiova se confruntă într-o restanță din etapa a 10-a

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
10.01.2014

LNBM

etapa X

sâmbătă (11.01)

17:15

Sala Sporturilor, Mediaș

5-7 Fișa meciului 8-4

O restanță contând pentru etapa a 10-a din Liga Națională de Baschet Masculin pune față în față pe Gaz Metan Mediaș și SCM Universitatea Craiova. Confruntarea este programată pentru 11 ianuarie, începând cu ora 17:15, urmând să fie transmisă în direct de DigiSport.

Eliminate din Cupa României și neavând astfel de disputat meciuri în această perioadă, cele două formații vor deschide anul 2014 în LNBM.

Gaz Metan a obținut, în 12 etape, numai 5 victorii. Formația lui Marcel Țenter ocupă locul 11 în LNBM, iar, cu o victorie în fața craiovenilor, ar egala pe Steaua CSM și BC Timișoara și ar trece pe poziția a 9-a, datorită rezultatelor directe favorabile. În ultima etapă din 2013, Shiloh&Co au învins chiar echipa din Timișoara, 86-69.

De cealaltă parte, SCM stă mai bine în clasament, acumulând 20 de puncte după 8 rezultate pozitive și 4 negative. În cazul unui succes, trupa din Bănie poate ajunge în primele 4 clasate, după ce nu a mai cedat de 5 etape, ultima dată învingând pe CSU Ploiești, 86-76.

Ardelenii domină clar istoria întâlnirilor directe, având 12-1, singura întâlnire câștigată de Craiova datând din decembrie 2012. Universitatea nu a plecat niciodată victorioasă de la Mediaș după un meci oficial. Ultima dată, cele două echipe s-au duelat în prima fază a Play-off-ului 2012/13, când Gaz Metan a trecut cu 3-0.

Mediașul este, în ciuda locului inferior din clasament, superioară la majoritatea mediilor statistice. Craiovenii au însă un avantaj considerabil la recuperări, reușind 36.5 pe meci, față de media de doar 29 a gaziștilor.

Partida a fost programată inițial pentru 30 noiembrie 2013, însă a fost amânată la cererea oltenilor și după acceptul medieșenilor.

Arbitrajul partidei va fi asigurat de o brigadă formată din Doru Vinași, Alexandru Olaru și Sorin Drugău.

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova A|bastru :

    Victorie !!!
    Cu un rezultat favorabil baietii isi vor spala in totalitate pacatele (mai ales mizeria de rezultat din meciul cu steaua de acasa, jucat probabil la pariuri de dzambic & co,)

    cu 10 ani în urmă (10.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dino :

    Declaratii Marcel Tenter
    Ce a spus tehnicianul Gazului despre meci, aici: http://novatv.ro/2014/01/video-marcel-tenter-respectam-craiova-dar-nu-ne-gandim-decat-la-victorie/

    cu 10 ani în urmă (11.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!