Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan Mediaș încheie anul cu o victorie împotriva celor de la BC Timișoara

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
21.12.2013

LNBM

Etapa XIII

86-69

5-7 Statistică 6-7

Marcel Țenter îi trimite pe parchet din primul minut pe Shiloh, Kemp, Dumitrescu, Tsiaras și Marojevic. De cealaltă parte, angrenajul de start al Timișoarei este format din Jovanovic, Andrei, Conley, Gacesa și Radulovic.

Gacesa înscrie pentru oaspeți primele puncte ale confruntării. Marojevic îi anulează reușita după 2 libere transformate, însă Conley își readuce echipa în avantaj. Ritmul jocului se accelerează, cele două formații fructificând fiecare atac. Astfel, scorul este 8-8 după 5 minute de joc, când Shiloh aduce Gazul pentru prima dată în avantaj cu un coș de 2 puncte. Medieșenii se apără forate bine, iar Dumitrescu scutură plasa de la distanță și duce scorul la 15-8. Elevii lui Petricevic se apropie la un singurl puncă după un 3-point-play reușit de Gacesa și un coș din afara semicercului semnat de Jovanovic. Ga Metan este singura echipă care contează pe finalul sfertului, reușind un parțial de 10-0 cu care duce scorul la 25-14 după 10 minute.

Mediașul începe mai bine sfertul secund, cu un dunk semnat de Okosun.Replica timișorenilor vine de la  Vasojevic, care reușește un coș cu fault.  Aceștia reușesc să reducă diferența la 10 lungimi, însă Mandache înscrie un coș de 3 puncte și își mai trece 2 în cont pe contraatac, pentru 36-21. Timișoara încearcă se forțeze o revenire, însă Tsiaras marchează din afara semicercului și majorează din nou avantajul formației sale, 41-27. Tsiaras și Radulovic obțin și fructifică câte un coș cu fault pentru fiecare echipă. Jocul este echilibrat, gazdele păstrânduși o diferență pe care Bogavac o duce la 17 lungimi, 51-34, după ce marchează 3 puncte și mai adaugă 2 pe contraatac. Conley înscrie de sub panou, iar Kemp stabilește scorul la pauză, 53-36, după 2 libere transformate.

Partea a doua a meciului demarează cu Zlatko Jovanovic îngropând o aruncare de la distanță. Oaspeții reduc 7 puncte din handicapul de la pauză și se apropie la 55-45. Liviu Dumitru înscrie din afara semicercului, iar Mandache mărește avantajul Gazului la 15. Conley marchează și el de la distanță, însă Okosun îi anulează reușita după un 3-point-play . Mandache scutură plasa cu un coș de 3 puncte și duce scorul la 66-48. Seria de reușite din afara semicercului este continuată de Conley, iar Radulovic punctează de sub panou. Jovoniv înscie din nou de 3 puncte și își apropie echipa la 10 punctemînsă Kemp beneficiază de două libere cu care duce scorul la 68-56 la finalul sfertului 3.

Tsiaras scutură plasa de la distanță la debutul sfertului decisiv, însă îl faultează mai apoi pe Gacesa, care transformă ambele libere. Jocul continuă sub semnul echilibrului. Scorul ajungând la 76-63 după 4 minute scurse din ultima secvență. Timișoara se apropie din nou la 10 puncte. Două libere fructificate de Kemp și un coș de 3 puncte semnat de Mandache readuc o diferență consistentă Gazului, 80-66 cu mai puțin de 3 minute rămase de jucat. Jovanovic primește greșeală anti-sportivă iar Kemp mai transformă 2 libere. Căpitanul bănățenilor își repară greșeala după o reușită de la distanță, însă Mediașul controlează finalul meciului și se impune cu 86-69.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!