Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan, dominată sub panou la debutul lui Okosun

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
15.12.2013

Gaz Metan Mediaș a fost învinsă de BCM U Pitești, 75-58, într-un meci condus de argeșeni pe aproape tot parcursul jocului.

Pentru formația de la malul Târnavei Mari a debutat Augustine Okosun (foto), pivotul adus în această săptămână în locul americanului Jake Koch, cu scopul de a crește forța sub panou. Capitol la care medieșenii au suferit în acest sezon.

Din păcate pentru aceștia, Okosun nu s-a ridicat, cel puțin încă, la nivelul așteptărilor. Nigerianul a petrecut mai puțin de 10 minute pe parchet, din cauza acumulării rapide de greșeli personale și a erorilor pe ambele faze. Acesta a înscris 2 puncte și a recuperat 3 mingi, însă a făcut 3 faulturi și a pierdut 4 mingi, terminând jocul cu 1 la eficiență.

Problemele au fost agravate de faptul că celălalt pivot al Mediașului, Radomir Marojevic, a avut o prestație și mai slabă. Muntenegreanul a ajucat mai puțin de 8 minute, timp în care a marcat 3 puncte, a recuperat de două ori și a fost eliminat după cumulul de greșeli personale, având 0 la indicele de eficiență.

Astfel, Marcel Țenter a fost forțat să găsească alte variante pentru poziția 5. Gaz Metan a evoluat pe pozițiile 4 și 5 cu Liviu Dumitru și Giorgos Tsiaras, chiar dacă niciunul dintre aceștia nu este un pivot veritabil. Lucrul acesta s-a văzut, și a avut consecințe în numărul foarte mic de recuperări izbutite de ardeleni, 25, cu 17 mai puține decât BCM. Singurul care a prins un număr considerabil de mingi a fost extrema Bogavac, cu 8 recuperări.

Medieșenii au avut procentaje foarte slabe la aruncări, reușind doar 20 din cele 41 de aruncări de 2 puncte, pentru 49%. În plus, aceștia au beneficiat de doar 6 aruncări libere, din care au transformat jumătate, față de 19/25 cât au avut piteștenii la linia de pedeapsă.

În aceste condiții, este foarte clar că Gaz Metan are nevoie de un pivot puternic, care să recupereze și să aibă mână sigură pe faza ofensivă. Rămâne de văzut dacă Okosun va reuși să demonstreze că valoarea lui nu este cea arătată la debut și va fi omul necesar Mediașului sau Țenter va fi nevoit să caute din nou alt pivot.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!