Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan, obligată să îi plătească peste 30.000 de euro lui Patrick Marcu

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
27.12.2013

Patrick Marcu a acționat clubul CS Gaz Metan Mediaș la Tribunalul Arbitral FIBA, după neplata mai multor salarii. Germanul a evoluat pentru alb-negrii din sezonul 2010/11 până în luna noiembrie 2012.

În urma deciziei, BAT obligă gruparea de pe Târnava Mare la plata restanțelor salariale în valoare totală de 25.650 de euro, plus alți peste 4.000 reprezentând cheltuieli privind arbitrajul. De asemenea, Gaz Metan mai trebuie să achite 3.575 de euro către FIBA, partea clubului ce trebuie suportată în vederea achitării cheltuielilor arbitrajului, respectiv 1.075 euro către jucător, diferenţa dintre costurile arbitrajului înaintate de Marcu şi suma ce îi va fi rabursată de către BAT.

Gruparea de pe Târnava Mare nu se află la primul proces pierdut în faţa Tribunalului Arbitral. Este cunoscut faptul că problemele financiare ale medieșenilor au condus la neplata salariilor de mai multe ori în ultimii ani. În 2010, Gaz Metan a fost obligată să plătească peste 50.000 de euro lui Leonardo Pomare din aceleași motive.

Recent, Adrian Guțoaia, baschetbalist care a evoluat pentru Mediaș sezonul trecut, a acționat și el clubul în judecată, procesul având termen pe 21 ianuarie 2014.

Aici puteți vedea decizia publicată pe site-ul forului internaţional.

Foto flash: novatv.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    ?
    Atata timp cat GMM respecta deciziile BAT, nu este nici o problema.
    Singurele cluburi din tara ce au interdictii datorita nerepsctarii deciziilor BAT sunt:
    Club CS Otopeni
    Basketball Club Steaua
    BCM Elba Timisoara Clubul Sportiv Elba

    cu 10 ani în urmă (28.12.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    ?
    Ce interdictie sau interdictii are BC Timisoara, si de ce? De cand? Ca urmare a nerespectarii carei decizii ale BAT?

    cu 10 ani în urmă (28.12.2013) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    =
    http://www.fiba.com/pages/eng/fc/expe/fat/p/openNodeIDs/19681/selNodeID/19681/sanctions.html

    cu 10 ani în urmă (29.12.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    da
    mersi, am vazut, dar nu stiu cu ce ii afecteaza. e din 2011, transfera in continuare, si acum clubul are alta denumire.

    cu 10 ani în urmă (29.12.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    unele precizari importante
    Clubul de baschet timisorean se numea CS Elba Timisoara,in sezonul 2009-2010,pentru ca sponsorul principal era Elba Timisoara.Decizia din 2011 se refera la acel club si probabil se referea la interdictiile de transferuri,din cauza unor restante financiare(se stie perioada financiara mai grea prin care clubul a trecut).Din urmatorul sezon,Elba si-a retras suportul financiar la ehipa,astfel denumirea echipei a devenit BC Timisoara.Cum plata restantelor s-a facut si litigiul sau litigiile au fost stinse,asadar echipa timisoreana a platit cand a gresit,nu mai poate fi sanctionata pentru ceva pentru care a platit deja.

    cu 10 ani în urmă (29.12.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!