Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Gazda și campioana en-titre se întâlnesc în primul meci al turneului de la Alexandria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.03.2018

Vineri începe turneul doi al grupei 1-5 din faza a doua a LNBF. CSBT Alexandria este gazda acestui turneu și joacă în meciul de deschidere cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Cele două echipe au jucat câte un meci la turneul de la Brașov și vor avea trei partide în trei zile în acest weekend. CSBT Alexandria a pierdut cu 69-79 în meciul de deschidere de la primul turneu, cu gazda Olimpia CSU. ACS Sepsi SIC a jucat în ultima partidă de la acel turneu și a câștigat în fața Universității Cluj-Napoca, scor 86-77.

Campioana en-titre are asigurat primul loc la finalul sezonului regulat de la finalul primei faze, în timp ce teleormănencele sunt în luptă pentru o clasare cât mai bună înainte de play-off. ACS Sepsi SIC are 33 de puncte și un bilanț de 16 victorii și o înfrângere. CSBT Alexandria este pe cinci cu 25 de puncte (8/9). Formația lui Mădălin Piperea este la trei puncte de locul trei și unul de locul patru, având un meci mai puțin. Este destul de dificil pentru CSBT să prindă Olimpia CSU Brașov, dar teleormănencele pot pune probleme Universității Cluj în lupta pentru a patra poziție.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe conduce cu 18-1 în confruntările anterioare cu CSBT. Singurul succes al teleormănencelor a fost cel din octombrie 2013, 52-40 la Alexandria. Au urmat 16 victorii consecutive pentru alb-verzi. În sezonul regulat a fost 85-73 în turul de la Sfântu Gheorghe, cu CSBT la conducere până în ultimul sfert, când Sepsi s-a distanțat pe contraatac. În retur campioana en-titre s-a impus cu 80-64.

CSBT Alexandria are același lot la dispoziție și acum, având un sezon complicat din punct de vedere financiar. ACS Sepsi SIC a adus-o pe Carley Mijovic care a debutat cu 22 de puncte și 7 recuperări în meciul cu „U” Cluj de la Brașov. La fel ca la toate partidele din acest sezon, Zoran Mikes are avantajul că poate folosi 6 jucătoare străine în meci, cu una mai mult ca și colegele din competițiile interne.

Teleormănencele au avut un parcurs aproape perfect pe propriul teren în această ediție de campionat, cu 7 victorii și o înfrângere. Singura echipă care a plecat cu puncte de la sala din Alexandria a fost campioana.

Partida dintre CSBT Alexandria și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă vineri, de la ora 17. Aceasta va fi transmisă în direct pe FRB TV.

*foto: CROW Security / Szigyarto Szabolcs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!