Stiri Cupa României Masculin

George Toth, peste jumătate de sezon într-un singur meci

Costin Marinescu

Costin Marinescu
23.09.2013

Tudor Costescu spunea înaintea începerii sezonului că experimentatul Aleksandar Radulovic și tânărul George Toth sunt jucătorii pe care se va baza pentru a evolua pe poziția poziția 5 în noua echipă a Timișoarei. Cum nu am avut acces la statisticile partidelor de pregătire pe care bănățenii le-au disputat în Presezonul 2013, nu am putut verifica afirmațiile noului tehnician al formației de pe Bega. Am făcut-o însă în primul meci oficial al sezonului, partida contra Steaua CSM EximBank din prima fază a Cupei României.

Costecu a început cu Radulovic pe poziția 5. Muntenegreanul în vârstă de 29 ani a rămas pe parchet 24 minute și jumătate, timp în care a marcat 18 puncte, a recuperat 12 mingi, pentru un indice de eficiență de 27.

Restul minutelor rezervate jucătorului de pe poziția de centru au fost oferite lui George Toth. Românul a terminat cu 4 puncte marcate, 4 recuperări și o pasă decisivă pentru un indice de eficiență de 6.

Interesant este că sezonul trecut Toth a primit, în total, 26:27 minute, cu un record de 15:54 minute contra lui Dinamo, o formație ce s-a bazat în cea mai mare parte a campionatului doar pe jucători străini.

Statisticile lui George Toth în sezonul 2012/13 al LNBM (captură frbaschet.ro)

Așadar, în primul meci oficial din noua stagiune, jucătorul născut în 1992 a evoluat mai mult de jumătate din minutele pe care le-a primit în tot sezonul precedent. Tudor Costescu se ține de cuvânt și îi oferă încredere, tot ce rămâne fiind ca jucătorul să demostreze că își merită minutele, să progreseze și să își ajute echipa în îndeplinirea obiectivelor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!