Stiri Acvile

George Trif: ‘Este foarte important ca mulţi jucători tineri să evolueze în străinătate’

Gabriel Pănoiu

Gabriel Pănoiu
01.07.2013

 

Antrenorul selecţionatei U16 a României a vorbit despre programul de pregătire al lotului naţional, cât şi despre transferul lui Emanuel Cate în Spania, la Real Madrid.

În primul rând, care ar fi noutăţile din lotul echipei naţionale U16?

În momentul actual, lotul este format din 18 jucători, iar astăzi ni s-au alăturat Rareş Uţă, Popa Bogdan şi Cate Emanuel.

Care este programul de pregătire al echipei? Unde vă veţi pregăti şi ce meciuri de verificare veţi susţine?

Săptămâna trecută am început pregătirea, vom sta până pe 13 în Bucureşti, unde pe datele de 11, 12, 13 vom suşţine trei meciuri amicale în compania selecţionatei U16 a Israelului.  După acest stagiu în Bucureşti, vom merge patru zile la Tîrgu Mureş, iar după aceea vom pleca în Ungaria pentru a juca alte două meciuri de verificare împotriva selecţionatei Ungariei.

La prima vedere, după această saptămână de pregătire, care ar fi punctele forte şi punctele slabe ale echipei naţionale?

Punctele forte pot spune că sunt cei trei jucători, Cate, Uţă şi Popa care au o anumită experienţă în jocurile importante. După cum bine ştiţi, Uţă şi Popa sunt vicecampioni ai Spaniei cu Unicaja Malaga, lucru care va conta foarte mult la acest Campionat European. Sper ca într-un final totul va ieşi aşa cum îmi doresc.

Ce părere aveţi despre transferul lui Cate la Real Madrid?

Este foarte important ca mulţi jucători tineri să evolueze în străinătate deoarece în campionatul românesc nu au şanse prea mari de reuşită. Avem foarte mulţi copii de valoare cărora nu li se dă şansă în campionatul românesc.

Credeţi că această generaţie Under 16, este mai promiţătoare decât cele precedente?

Nu pot să raspund la această întrebare, aici vor vorbi doar rezultatele. 

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bikerduck :

    da
    în sfărsit cineva pune punctul pe i...... cineva care are curajul să spună hhhhhhhhooooooooooo doamnelor ,şi domnilor de la frboscheţi,suntem pe un drum greşit,ar trebuii să începem de la început... jos pălăria DOMNULE GEORGE TRIF.

    cu 10 ani în urmă (02.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    e un punct pe i -mic
    corect ceea ce a spus dl trif ca multor copii aici nu li se da sansa, afara este greu sa plece fara sustinere financiara,cum dealtfel si dl trif pe la lot este subiectiv cu selectia sunt jucatori mai buni decat unii convocati dar poate ei nu intra in registrul tactic al dl-lui trif ,asta pot accepta ca argumentatie ;deci si dl trif e cu jumatate de masura din pacate..............nu este o acuza este decizia lui......si eu cel putin i-o pot respecta.........;cine e curios sa se uite putin peste statistiti pe T.F U16 chiar daca ele nu reflecta in totalitate realitatea

    cu 10 ani în urmă (04.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!