Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Georges Darwiche merge în Campionatul Universitar nord-american

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.08.2018

Geroges Darwiche lasă Liga Naționațională de Baschet Masculin pentru Campionatul Universitar nord-american. Tânărul jucător român va evolua în NCAA pentru Siena Saints echipa de baschet masculin a coelgiului Siena. Darwiche face pasul spre NCAA după două sezoane pline în România alături de Steaua, interval de timp în care a și debutat la echipa națională de seniori.

 

Darwiche va împlini pe 9 septembrie anul curent vârsta de 20 de ani. El măsoară 1.88 metri și este un jucător de pozițiile 1-2. A debutat pe prima scenă a baschetului românesc în sezonul 2014/2015 iar prezențele sale au început să fie unele constante odată cu sezonul 2016/2017. Darwiche a început să fie un jucător important în rotația Stelei în ultimele două sezoane când a bifat 62 de apariții pentru Steaua în prima ligă. În stagiunea 2017/2018 el a avut cifre statistice de 3.0 puncte și 1.5 pase decisive în aproape 15 minute petrecute pe parchet în fiecare din cele 45 de meciuri.

Cel mai mare succes al lui Georges Darwiche de până acum îl reprezintă cucerirea Campionatul European Divizia B alături de echipa națională a României U20 în anul 2017. El a încheiat turneul de la Oradea cu cifre de 5.2 puncte, 1.4 pase decisive și 1.3 recuperări. După ce a trecut pe la toate nivelurile de vârstă la echipele de juniori, Darwiche a făcut pasul și spre echipa națională de seniori a României. în toamna lui 2017 el a debutat la naționala mare în preliminariile pentru FIBA World Cup 2019.

Colegiul Siena se află în orașul Albany, statul New York, oraș cu o populație de aproape 100.00 de locuitori. Echipa de baschet, Siena Saints, evoluează în conferința Metro Atlantic Athletic din NCAA Division I. Siena Saints își joacă meciurile de pe teren propriu în Times Union Center, o arenă cu o capacitate de 15.229 de locuri, iar culorile echipei sunt verde și galben. „Sfinții” au șase prezențe în istoria NCAA Tournaments, ultima în anul 2010 când au fost învinși în prima rundă de către Purdue. Siena Saints are un nou antrenor începând cu anul 2018, în persoana lui Jamion Christian, un tehnician tânăr în vârstă de 36 de ani.


Georges Darwiche se află deja în Statele Unite ale Americii și nu a fost convocat pentru următoarele acțiuni ale echipei naționale de seniori a României. Jucătorul român va avea șansa de a debuta pentru noua sa echipă pe data 6 noiembrie, atunci când Siena Saints au un joc programat contra celor de la Providence.

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Hermannstadt :

    H ?
    BAFTA MULTA !
    Ca fapt divers , sa inteleg ca inca mai creste ( in inaltime evident :)) ? AR FI EXTRAORDINAR ! Chiar si pe TB figureaza cu 184 cm , iar pe FRB si STEAUA cu 181 cm. Pana la 188 e cale lunga ...

    cu 5 ani în urmă (30.08.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Eduard Cristea :

    bravo
    Desteapta mutare pt el. Joaca baschet + beneficiaza si de educatie ... ambele la nivel inalt. In State stiu ca nu mai poti juca in colegiu daca anterior ai avut semnat un contract de jucator profesionist. Sa nu fi avut contract cu Steaua?

    cu 5 ani în urmă (30.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!