Stiri Vulturi

Georges Darwiche ratează Campionatul European U20-Divizia A

Eduard Popa, David Istrate

Eduard Popa, David Istrate
11.07.2018

georges darwiche romania u20

Naționala de baschet masculin U20 a României va juca la turneul final EuroBasket U20 – Divizia A din Chemnitz fără unul dintre cei mai importanți jucători din națională.

Conducătorul de joc al celor de la CSM Steaua Eximbank, Georges Darwiche, va rata turneul final. Darwiche a jucat încă din februarie cu o problemă la picior, motiv pentru care a ratat mai multe meciuri ale Stelei, dar și partida naționalei de seniori a României din duelul cu Croația din preliminariile Cupei Mondiale 2019.

Darwiche a fost inițial convocat în lotul naționalei U20 de către noul antrenor, Mihai Silvășan. El era unul dintre cei doi supraviețuitori ai echipei campioane din sezonul trecut la EuroBasket - Divizia B, alături de Ionuț Berceanu. Acum pivotul Craiovei rămâne singurul jucător care a ridicat deasupra capului trofeul de campion al Europei la U20 – divizia B la Oradea, în 2017.

În locul lui Darwiche a fost convocat de urgență la lot MVP-ul turneului final U20 din 2018, Sabin Cîrstoveanu. Jucătorul Agronomiei a marcat 32 de puncte în partida care a decis titlul în favoarea Agronomiei, în compania celor de la Știința București. (interviu acordat de Cîrstoveanu site-ului nostru)

georges darwiche romania u20

Din lotul României U20, pe lângă Berceanu și Cîrstoveanu, mai fac parte Dragoș Diculescu, Tudor Fometescu, Andrei Mureșan, Lucas Tohătan, Edward Petrescu, Dimitris Georgiadis, Ionuț Berceanu, Camil Berculescu, Christian Chițu, Daniel Ioniță, Daniel Mâinea și David Vida.

*foto: fiba.basketball/Alina Cojocaru

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca threepointer :

    Stai sa inteleg
    E clar ca Darwiche avea niste probleme,dar nu asta vreau eu sa subliniez.Stiu ca noi mergem la U20 anul asta sa impartim terenul cu echipe de talia Greciei etc,nu e rusine in asta,dar noi am vrut sa ne ducem la U20 fara MVP-ul nostru de la U20?Pe ce baza se fac selectiile astea totusi?Nu ii cunosc pe cei care nu joaca in LNBM si nu zic ca poate cei selectionati nu merita,dar chiar MVP-ul sa nu fie chemat la nationala mi se pare foarte absurd.

    cu 5 ani în urmă (11.07.2018)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      MVP
      Din cate am inteles, fiind pe a 12-a a dat bacul in sesiunea normal, nu in cea pentru olimpici si atunci nu a putut fi la perioada de pregatiri. De-aia nu a fost selectat.

      cu 5 ani în urmă (11.07.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!