Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Giordan Watson, MVP-ul etapei a 4-a din Top 6

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.04.2018

U-BT Cluj și-a adjudecat derby-ul cu CSM CSU Oradea, reușind să câștige pe teren propriu la 15 puncte diferență, scor final 89-74. Principala gură de foc a alb-negrilor în acest duel a fost fundașul româno-american Giordan Watson, care a fost desemnat de site-ul nostru drept MVP-ul rundei cu numărul 4 din faza Top 6 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. 

Titular de drept, Watson a jucat 33 de minute împotriva bihorenilor, timp în care a reușit să strângă o linie statistică formată din 20 de puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive, 1 intercepție și nicio minge pierdută, totul pentru un indice la eficiență de 24 de unități, fiind una dintre cele mai solide prestații stagionale pentru baschetbalist. Din punct de vedere al procentajelor, Watson a încheiat confruntarea cu procentaje de 50% (5/10) de la 2 puncte, 100% (3/3) de la mare distanță, respectiv 100% (1/1) din dreptul liniei de fault. 

Giordan a reușit în acest meci împotriva formației din Oradea două aruncări de la mare distanță în momente cheie ale jocului, momente în care partida putea fi relansată, însă Clujul s-a desprins decisiv spre victorie grație evoluției sigure a conducătorului de joc. Pentru U-BT acest succes obținut împotriva bihorenilor este unul extrem de important. Pe de o parte, rămâne aproape de liderul CSU Sibiu înaintea jocului direct, iar pe de altă parte a evitat coborârea pe locul 3 în clasament. 

Elevul lui Mihai Silvășan are la activ 25 de meciuri jucate pentru U-BT în actuala stagiune a LNBM, timp în care a acumulat medii de 12.5 puncte pe meci, 2.0 recuperări, 4.5 pase decisive, 1.5 intercepții, 1.6 mingi pierdute și 14.4 la eficiență, totul în 27:10 minute jucate. 

Tyler Laser, jucătorul celor de la CSU Sibiu, a fost la rândul său un candidat serios la titlul de MVP al acestei etape în urma unei noi prestații foarte bune. Americanul a terminat cu 23 de puncte și 21 la eficiență în victoria de pe teren propriu cu BC SCM Timișoara. 

*Foto: Mircea Roșca @sportpictures.eu

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    Sa ne traiesti Nasule!
    Asa avem noi norocul "sa dam" MVP-ul etapei de la adversarele noastre! "Romanul" asta s-a afirmat de doua ori in editia 2017-2018 ambele contra noastra... Avem si noi un "Nas" , sa ne traiasca!

    cu 6 ani în urmă (07.04.2018)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      He is risen!
      Daca tot s-a naturalizat, speram ca a trecut si la ortodocsi asa ca dupa meciul asta, din prima de rezultat are bani si de un miel de Pasti! Sarbatori fericite!

      cu 6 ani în urmă (07.04.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Miel
    Da, poate in loc de Jordan isi va zice Iordan, cel mai potrivit nume legat de botez :) .

    cu 6 ani în urmă (09.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!