Stiri

Giordan Watson a fost cel mai bun marcator al echipei sale în victoria cu Belfius Mons-Hainaut

David Istrate

David Istrate
10.01.2018

U-BT Cluj-Napoca a reușit să treacă în deplasare de Belfius Mons-Hainaut, cu scorul de 85-81. Meciul a contat pentru etapa a doua, din grupa L, în cadrul FIBA Europe Cup. Pentru cea mai mare parte a partidei, cele două echipe au mers cap la cap, însă diferența a fost făcută de apărarea foarte bună a clujenilor și de efortul colectiv al jucătorilor.

Cel mai bun marcator al învingătorilor a fost Giordan Watson, cu 16 puncte. Americanul a avut 4/7 de la două puncte, 1/4 de la distanță și 5/6 de la linia de libere, în aproximativ 31 de minute de joc, pentru un indice de +10 la eficiență. Însă cu mult mai importante au fost momentele în care Watson a punctat pentru echipa sa. Cu 9 minute înainte de final, când elevii lui Silvășan erau conduși la 5 puncte, conducătorul de joc al Clujului și al naționalei a transformat două libere. După ce s-a restabilit egalitatea, Watson a pătruns foarte bine, marcând de lângă coș, iar cu 90 de secunde rămase, a dat un coș de 3 puncte prin care echipa lui s-a îndepărtat decisiv, la 8 puncte.

De asemenea, și Lasannah Kromah a făcut un meci foarte bun. Marcator a 14 puncte, celălalt american din lotul Clujului a adăugat 4 recuperări, 2 pase decisive și 3 intercepții. De remarcat este faptul că în 32 de minute pe parchet, Kromah nu a avut nicio greșeală și a terminat cu un indice de +15 la eficiență. 

Însă victoria se datorează în cea mai mare măsură efortului pe care l-au depus toți jucătorii lui U-BT Cluj-Napoca. Din cauza problemelor de lot, Mihai Silvășan a folosit doar 8 jucători, iar 6 dintre ei au marcat cel puțin 10 puncte. Aceștia au fost Watson (16 puncte), Kromah (14 puncte), Sakic (11 puncte), Lapornik (11 puncte), Calnicenco (10 puncte) și Drungilas (10 puncte). De asemenea, Barro a avut 9 puncte și 8 recuperări, fiind aproape de double-double.

Următorul meci pentru clujeni, în FIBA Europe Cup, va fi miercuri, 17 ianuarie. U-BT Cluj-Napoca va juca în Cipru, pe terenul celor de la Keravnos Nicosia, echipă ce o va întâlni mâine pe Donar Groningen.

*Foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!