Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Giorgi Tsintsadze, căpitanul Georgiei, a fost transferat de Poli Iași

Dan Oancia

Dan Oancia
23.09.2017

tsintsadze georgia poli iasi

Mutare importantă reușită de echipa din capitala Moldovei, Politehnica Iași. Moldovenii l-au înregimentat pe căpitanul naționalei Georgiei, Giorgi Tsintsadze, care a semnat cu gruparea din Copou pentru sezonul competițional ’17-’18.

Gruzinul are mai mult de 15 ani de baschet în spate, având acum, la venirea în Moldova, 31 de ani. Fundașul originar din capitala Georgiei, Tbilisi, măsoară 1,92 de metri și evoluează pe poziția 1. Tsintsadze are un CV impresionat, fiind un adevărat globetrotter, cochetând cu echipe din nu mai puțin de nouă campionate, acum, cu sosirea sa în România. Probabil că echipa cu cel mai important nume în baschetul european pentru ca a evoluat este CSKA Moscova (’02-’03).

În ultimul sezon fundașul lui Politehnica Iași a îmbrăcat tricoul celor de la Kutaisi, în campionatul Georgiei, unde a bifat medii de 17.4 puncte, 7 pase decisive, 5.1 recuperări și 2.1 intercepții pe meci, într-o medie de 28 de minute pe joc, eficiența sa ridicându-se la 16.6.

Tsintsadze este unul dintre cei mai importanți componenți ai naționalei Georgiei, pentru care joacă încă din anul 2005. La EuroBasket 2017 a fost căpitanul echipei, câștigând două partied în faza grupelor, unde a petrecut aproximativ 25 de minute pe parchet, având medii de 2.8 puncte, 1.5 recuperări și 3.2 pase decisive.

Echipele din CV-ul lui Giorgi Tsintsadze: Academy Tbilisi, Basco Batumi, Olimpi Tbilisi, MIA Academy, Kutaisi 2010 (ambele Georgia), CSKA Moscova, CSK Samara, Ural Great Perm, Dinamo Moscova (toate Rusia), Tartu Ulikook/Rock (Estonia), Donetsk, Budivelnyk Kiev (Ucraina), BCM Gravelines (Franța), Politehnica Iași (România).

*foto: fiba.com

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe logic :

    Cat o sa ramana?
    O sa fie un nou caz Lia Galdeira. In 2 luni o sa plece cand o sa vada ce se intampla la Iasi..

    cu 6 ani în urmă (24.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe basket85 :

    Asta ar fi al 7-lea jucator strain

    Interesant este si faptul ca tot aduc jucatori scumpi in loc sa puna parchet.

    cu 6 ani în urmă (25.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!