Stiri

Glenn Robinson III a câştigat slam dunk contest-ul în NBA All-Star Weekend

Eduard Popa

Eduard Popa
19.02.2017

glenn_robinson

Sămbătă noaptea a fost rândul probelor individuale din timpul NBA All-Star Weekend, iar fiecare dintre ele a avut câte un câştigător mai puţin aşteptat.

În prima probă a serii, Taco Bells Skills Challenge, victoria a venit tocmai celui mai înalt jucător din NBA, Kristaps Porzingis. Disputată din nou în formatul "small vs bigs", Porzingis a trecut mai întâi de DeMarcus Cousins, apoi de Nikola Jokic în semifinală. În finală, pivotul lui New York Knicks l-a avut ca adversar pe cel mai bun de pe partea cealaltă a tabloului, guard-ul lui Utah Jazz, Gordon Hayward. Jucătorul din Lituania l-a învins pe Hayward după ce a reuşit să înscrie de la 3 prima încercare coşul de 3 puncte.

Rezumatul video aici:

Concursul de 3 puncte a pus faţă în faţă opt dintre cei mai buni aruncători din NBA. După o primă rundă competitivă, Eric Gordon (25 de puncte!), Kyrie Irving (20 de puncte) şi Kemba Walker au intrat în runda a doua, luându-le faţa lui Klay Thompson şi Nick Young, ambii cu câte 18 puncte. În a doua rundă Gordon şi Irving au reuşit câte 20 de puncte, iar Walker doar 17. Astfel, a fost nevoie de o repriză suplimentară, la capătul căruia s-a impus Gordon, cu 21 de puncte. Astfel, guard-ul lui Houston Rockets devine primul câştigător al probei de la 3 puncte din istoria francizei.

Video aici:

La concursul vedetă al serii s-au confruntat finalistul de anul trecut, Aaron Gordon, All-Star-ul DeAndre Jordan, debutantul Derrick Jones Jr. şi Glenn Robinson III. Din păcate Aaron Gordon a ratat cele două încercări ale sale, şi a adunat doar 72 de puncte. Pivotul lui Clippers, DeAndre Jordan, a reuşit o moară peste DJ Khaled şi un dunk printre picioare pentru 84 de puncte în prima rundă. Glenn Robinson III a început fenomenal, cu un reverse peste doi oameni aşezaţi unul peste altul, pentru care a luat 50 de puncte. Apoi a mai luat 41 de puncte pentru un 360 graţie căruia a ajuns în finală cu 91 de puncte. Senzaţia Youtube Derrick Jones Jr. a ajuns în finală cu 95 de puncte, după ce a sărit peste 4 oameni şi apoi a reuşit un between the legs din marginea panoului în urma unei pase a colegului său de la Phoenix Suns, Devin Booker.

În runda finală Jones Jr. a ratat o moară peste 2 oameni, dar a reuşit un between the legs din apropiere de linia de fault pentru 87 de puncte. De partea cealaltă, Robinson a câştigat 50 de puncte după ce a reuşit un dunk fabulos peste Paul George, mascotă şi o majoretă şi încă o moară peste Paul George cu care a reuşit 94 de puncte. Astfel, Glenn Robinson III, fiul fostului campion NBA şi All-Star Glenn Robinson, a devenit al doilea campion la slam dunk pentru Indiana Pacers, după Fred Jones în 2004.

Rezumatul probei aici:

În această noapte, de la ora 03:00, va avea loc a 66-a ediţie a All-Star Game ului NBA.

*foto: sportjust.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!