Glyniadakis, Pantic și Subotic, suspendați. Pașca și Vlahovic, avertizați


Comisia de Disciplină a FRB a anunțat sancțiunile în urma incidentelor de la partida dintre Energia Târgu Jiu și CSM-U Oradea

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Baschet s-a întrunit astăzi, 24 februarie, pentru a analiza dosarul evenimentelor petrecute duminică seara la Târgu Jiu în meciul dintre Energia din localitate și CSM-U Oradea

Conform site-ului FRB, Comisia de Disciplină a analizat înregistrările video, rapoartele arbitrilor și comisarului jocului, punctele de vedere ale celor două cluburi, respectiv ale sportivilor Andreas Glyniadakis, Baris Aktaș, Rareș Pașca, Mladen Pantic și Vujadin Subotic, luându-se următoarele decizii: 

„- In conformitate cu Art 17.1.2, alin b, din Regulamentul de Disciplina al FR Baschet, sanctionarea sportivului Vujadin Subotic cu suspendare pentru 1 (una) etapa si amenda in cuantum de 600 Euro, platibila in Lei la cursul BNR din ziua platii.

- In conformitate cu Art 17.1.2, alin b, din Regulamentul de Disciplina al FR Baschet, sanctionarea sportivului Mladen  Pantic cu suspendare pentru 1 (una) etapa si amenda in cuantum de 300 Euro, platibila in Lei la cursul BNR din ziua platii.

- In conformitate cu Art 17.1.2, alin b, din Regulamentul de Disciplina al FR Baschet, sanctionarea sportivului Andreas Glyniadakis cu suspendare pentru 1 (una) etapa si amenda in cuantum de 500 Euro, platibila in Lei la cursul BNR din ziua platii.

- sanctionarea cu avertisment a sportivilor Rares Pasca si Aleksandar Vlahovic, in  caz de recidiva tinanduse cont de acest avertisment”. 

Totodată, pe site-ul forului din țara noastră s-a specificat faptul că, decizia Comisiei de Disciplină poate fi atacată cu apel în conformitate cu Art. 18 din Regulamentul de Disciplină: „O echipă poate contesta decizia luată de Comisia de Disciplină, depunând în 24 de ore un memoriu scris în acest sens, la FRB, și dovada plății taxei în valoare de 300 Euro”. 

Video. Incidentele de duminică seara de la Târgu Jiu: 

Captură foto: DigiSportCitește ultimele știri despre CSM CSU Oradea
Citește ultimele știri despre CS Energia Târgu Jiu
Vizualizează pagina personală a jucătorului Andreas Glyniadakis
Vizualizează pagina personală a jucătorului Mladen Pantić
Vizualizează pagina personală a jucătorului Vujadin Subotic
Vizualizează pagina personală a jucătorului Rareş Pașca
Vizualizează pagina personală a jucătorului Aleksandar Vlahovic
Află toate informațiile redactate despre confruntarea dintre CS Energia Târgu Jiu vs CSM CSU Oradea

Radu Bărăian / 24 February 2015 / 16:45


Galerie foto


ts_cata Pantic?
1 
Nu inteleg suspendarea lui Pantic! Daca la vuja nu avem ce comenta, poate doar sa ne bucuram ca a primit doar o etapa la Pantic nu inteleg. 
24 February 2015 17:06
soso69 suspendare
-2 
Cred ca s-a judecat dupa suspendarile date de arbitrii nu dupa proba video. Au judecat ca orice jucator eliminat direct primeste minim o etapa, indiferent daca a fost vinovat sau nu. Iar cei 3 au fost eliminati direct iar Pasca si Aktas au primit fault tehnic.
Normal era sa fie suspendati Subotic si Pasca pt lovire si Glyniadakis pt declansarea evenimentelor. Pantic a cazut la mijloc fara vina. Oricum suspendarile sunt praf in ochi. Trebuiau date suspedfari mai mari, dar repet nu si pt Pantic.  
24 February 2015 17:27
0 
Eu zic ca este suficient cat au acordat, o suspendare mai lunga ar fi afectat definitiv lupta pentru PO! Eu cred ca si-au învățat lectia (nnu avem evenimente de genu atat de des incat sa trebuiasca sa ne facem probleme). Important, chiar mult mai important ar fi sa vedemdaca patesc ceva arbitrii! Ca ei sunt principalii vinovati! 
24 February 2015 17:56
0 
Nu cred ca este corect modul in care judeci. Suspendarile sau amenzile sau orice alta decizie in aceasta situatie, trebuie acordat, luand in considerare actiunile concrete de joc. Nu trebuie, sau nu ar trebui sa aiba nici-o legatura cu lupta la PO al nicunuia dintre echipe. Daca comisia ia o decizie bazandu-se pe acest lucru, este foarte gresit din start, sa ma exprim bland.

 
25 February 2015 08:59
0 
Nu, este foarte corect, daca cineva ar trebui sa profite de actiunile Oradiei aceia ar trebui sa fie cei de la Energia si nu cei cu care joaca in etapa urmatoare! De ce sa profitati voi de exemplu (nu stiu cu cine joaca deci.....) ca ei s-au batut cu cei de la Energia? la fel si cu cartonasul rosu din fotbal......  
25 February 2015 09:18
0 
Si cum ai gandi-o tu, sa aiba Energia un avantaj de pe urma comportamentului jucatorilor Oradei? Bineinteles in afara de faptul ca jucatorii Oradei, sunt eliminati in timpul jocului. Ce idei ai avea? Sa inteleg ca pui la indoieala intregul sistem gandit?
Energia a profitat pe parcursul jocului, drept, ca pentru doar cateva minute, avand in vedere ca incidentul s-a intamplat la sfarsitul jocului.
Sistemul de suspendare vine sa pedepseasca comportamentul neadecvat al jucatorului, pentru a-l face sa se gandeasca de 2 ori inainte sa faca un lucru similar in viitor. Scopul principal nu este, sa-i aduci un avantaj pentru oponent. Ca prin actiunea in sine, asta se intampla, e partea a 2-a.
Acum o sa zici ca am aceasta parere pentru ca viitorul lor meci este chiar impotriva noastra, dar sa stii ca nu e asa. M-as bucura mai mult daca am castiga impotriva lui Oradea, cu efectivul lor complet. Am avut aceasta parere si atunci cand Oradea, sezonul trecut a cerut amanarea jocului impotriva noastra, pe motive de sanatate. Clubul a fost de acord cu asta si si eu le-am dat dreptate.
 
25 February 2015 15:44
0 
Sistemul de pedepse ar trebui gandit in asa fel incat "sa avantajeze" echipa cu care joaca in meciul respectiv si nu echipa cu care joaca in meciul urmator! 
25 February 2015 15:58
Two left hand Kutya feju szerbek...
-4 
nu e prima oara cind jucatori sarbi se bat live si stereo..in campionatul intern...ce nu se vede bine din inregistrare..cotul..presupun care a darimat partea greaca..😄 
24 February 2015 17:22
Two left hand Kutya feju szerbek...
-4 
nu e prima oara cind jucatori sarbi se bat live si stereo..in campionatul intern...ce nu se vede bine din inregistrare..cotul..presupun care a darimat partea greaca..😄 
24 February 2015 17:22
tme Putin!
1 
o etapa de suspendare pentru bataie e foarte putin. La fotbal de exemplu se sta o etapa pentru un cartonas rosu primit pentru doua faulturi. Da-i sapte etape de suspendare si 10 000 de euro amenda si garantez ca a doua oara n-o mai face. Plus ca se poate crea un precedent mai ales daca etapa viitoare joci de exemplu cu U Cluj poti "s-o pui lejer de-o bataie" Sint sigur ca daca era implicata o echipa din subsolul campionatului sanctiunile erau mai drastice. Trebuia suspendat si Pasca! 
25 February 2015 11:54
0 
De ce taman Pasca,un baiat extrem de cuminte,manierat,inteligent,sufletul echipei,si care acum mai duce si greul pe umerii lui... 
25 February 2015 12:10
tme Cuminte?
0 
Am vazut pe inregistrare cit e de cuminte. 
25 February 2015 12:18
1 
10.000 de euro, lol..... sunt jucatori care atat castiga tot sezonul...... 
25 February 2015 12:42
tme ???
-1 
Si care-i problema? Daca stii ca n-ai bani sa platesti atunci stai in banca ta si nu te mai dai cocos. 
25 February 2015 14:22
1 
ok...... nu te-ai batut niciodata? nu ai apelat niciodata la violenta verbala? De ce nu te-ai controlat? Se vede ca multi dintre cei care dau cu parul nu au facut niciodata sport pentru a sti cu adevarat cum reactionezi in astfel de situatii! 
25 February 2015 14:35
tme Corect
-1 
Si eu m-am batut, si eu am apelat la violenta verbal dar pentru toate astea trebuie sa platesti Asa si ei ,trebuie sa palteasca Comparatia facuta intrejucatori si mine n-are nici o logica. sa nu uiti ca in viata de zi cu zi pentru o bataie sau o injuratura poti ajunge la inchisoare Eu doar am vrut sa spun ca pentru bataie sau violenta suspendarea de o etapa e mult prea mica 
25 February 2015 15:18
1 
Sa sti ca nu vreau sa te insult cumva, incerc sa iti arat ca persoane extrem de rationale ajung in anumite conditii sa isi piarda cumpatul! S-a intamplat sa fiu batut in tern si sa nu reactionez pentru ca pur si simplu nu eram bine conectat la meci si ratiunea imi spunea, daca mai da odata il zdrobesc in bataie (era si mai mic ca mine) si a fost situatie in care am dat sa sar la bataie pentru un "du-te dracului"(vorbim de teren nu de intalniri pe strada) ........ Eu unu sunt o fire extrem de pasnica si asa sunt de cand ma stiu, dar asta nu inseamna ca in conditii de stres, concentrare intensa, frustrare nu s-a intamplat sa imi pierd ratiunea!  
25 February 2015 15:38
3 
Facand sport de performanta, cam stiu despre ce vorbesti, sau care este ideea pe care vrei s-o transmiti, ... insa, iarasi nu pot sa fiu de acord cu tine. ( o sa zici ca am ceva cu tine, dar nu e asa :) Pur si simplu parerile noastre se contrazic)... Dar sa-mi continui ideea.
Daca esti jucator profesionist, adica esti platit pentru asta, unul dintre atributiile tale este tocmai sa nu raspunzi la provocari si sa te concentrezi la joc si la ce iti spune antrenorul sa faci. Stiu ca este usor sa tastez acest lucru si in teren este mult mai greu s-o respecti si s-o urmaresti, insa asta este adevarul. In acelasi timp exista antrenori care chiar te avertizeaza inainte de meci, ca s-ar putea sa existe 'pericole' de acest gen, atat de la oponent, cat si nedreptati venite din partea arbitrilor si cumva 'te pregatesc' sa infrunti astea. Adica iti spune sa nu te intereseze asta, vezi-ti de joc.
Stiu ca jucatorii nu sunt roboti, sa nu iti inchipui ca si eu m-am putut stapani de fiecare data, dar niciodata antrenorul nu mi-a zis, 'bine ai facut, nu esti de vina ca ai ripostat'
 
25 February 2015 15:56
1 
Cand am rectionat la acel "du-te dracului" am fost incurajat de antrenor cu o doasca sa fie sigur ca alta data nu mai fac ce am facut! Nu caut scuze pentru ei, incerc sa explic de ce au facut asta, nu exista scuze pentru violenta! 
25 February 2015 16:03
unguru mda...
0 
eram sigur de atacul pervers al muresenilor...
dar asta e, dupa asehoti sunt urmatorii antipatici! 
25 February 2015 16:40
tme Nu ma intereseaza
-1 
simpatiile si antipatiile tale! 
25 February 2015 18:31
-1 
Neutru fiind in discutia dintre Oradea si Mures, sa sti ca asa a sunat si pentru mine! Cei de la Oradea si Energia au discutat frumos in mare parte si printre discutii au aparrut Mureseni radicali. Nu vreau sa insinuez nimic cu asta, nu am nici de castigat nici de pierdut din meciul vostru si nici unii nici altii nu imi sunteti antipatici! 
25 February 2015 18:41
tme ???
0 
Eu nu sunt radical. Eu doar am spus ca dupa PAREREA MEA suspendarea de o etapa pentru bataie este mica. Atit! 
25 February 2015 19:22
tme Atacuri perverse
0 
In legatura cu 'atacul pervers al muresenilor" hai sa fim seriosi, eu pe aceasta inregistrare am vazut doar niste atacuri perverse ale jucatorilor si atit 
25 February 2015 19:28
0 
ungure, lasa-l in pace ca asteptam si acum dovezile de anul trecut.  
25 February 2015 19:55
0 
Parerea mea! 
25 February 2015 23:15
ts_cata jucatori
0 
Propun sa jucam cu Ionescu - Hora - Corpodean - Pasca - Pop sa doarma si muresenii linistiti. 
25 February 2015 19:57
tme ...
-1 
poate reusiti sa faceti rost si acum de o "intoxicatie" Doresc oradenilor o seara placuta, am multi prieteni la Oradea, chiar aseara am venit de la Oradea iar vineri voi fi prezent la meci. 
25 February 2015 20:09
0 
te asteptam cu drag.  
25 February 2015 20:26
erebus @unguru
0 
Avand in vedere ca si eu sunt muresean, permite-mi sa te intreb unde ai citit tu in cadrul comentariilor mele, asa presupusele atacuri perverse la adresa echipei din Oradea sau la adresa oricui in general? Iar daca te referi la cineva anume, nu generaliza! 
26 February 2015 00:12

Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. TOTALBASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului. După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Din aceeaşi categorie...
500 de abonamente vândute deja de campioana CSM CSU Oradea
Cât costă tichetele pentru întreg sezonul și de ce surpriză vor avea parte fanii bihoreni 
Ionuț Berceanu va juca și în sezonul următor pentru SCM U Craiova
Va fi al 3-lea sezon consecutiv pentru jucătorul de 21 de ani la formația olteană 
CSU Sibiu a publicat primele informații despre abonamentele pentru stagiunea 2019/2020
Abonații vechi vor avea întâietate la achiziția tichetelor pentru tot sezonul, începând cu 19 august 
Surse. Vlad Negoițescu ajunge la CSM Galați
„Nego” se desparte de Steaua după trei sezoane 
Armin Cane este noul jucător al lui Dinamo Știința București
Americanul vine din campionatul Finlandei 
Doliu în baschetul românesc, după trecerea în neființă a lui Armand Novacek
Fostul mare jucător al Stelei a făcut parte din generația de aur a baschetului românesc din anii '50-'60  
Zona Transferurilor 2019 - Liga Națională de Baschet Masculin
Toate mutările făcute de echipele din România în această pauză competițională 
UPDATE. Mladen Jeremic, confirmat drept noul jucător al celor de la Dinamo Știința București
Sârbul este primul transfer făcut de alb-roșii în acest sezon 
Vlad Corpodean va fi căpitanul lui CSM Galați și în sezonul viitor
Baschetbalistul român continuă pe malul Dunării. Surse 
Titus Nicoară rămâne la CSM Mediaș
Extrema de forță a semnat un nou contract cu formația de pe Târnava Mare 
gyke 😁😁
0 
Nu vreau să duc discuția în "cine are cel mai mare...", dar ține cont și de sectorul așa zis vip (de fapt sunt vreo 200 de locuri exact vis-a-vis de galerie). Ca să nu mai zic de faptul că abonații vechi au același preț ca și cei noi. Asta e unul dintre reproșuri, iar apoi e cel legat de faptul că nu e deloc o ofertă family friendly, pur și simplu tarifele sunt aceleași pentru toată lumea; suntem mulți cei care avem 3 4 abonamente și bugetul familiei este puternic lovit în perioada asta... Dar în fine, eu unul înțeleg ce stă în spatele deciziei... Este însă posibil ca numărul de abonamente vechi să scadă, dar vor veni altele noi, ale celor care nu au prins bilete în playoff. Vedem de luni încolo, care va fi ritmul de vânzare. Parcă la Oradea sunt 500 vândute până acum, nu e rău deloc.  
click pt. Articol 16 August 2019 19:21
76ers Abonament
0 
Am lungit-o...concluzia, la noile preturi pentru bilete parca esti incurajat sa ai abonament 
click pt. Articol 16 August 2019 18:35
0 
Nu am verificat link-ul, preturile au crescut si pentru meciurile din sezonul regulat/Fiba, deci pretruile abonamentelor sunt justificate :D 
click pt. Articol 16 August 2019 18:30
0 
Preturile par destul de mari dar nu exagerate, dupa calculele mele cel mai ieftin abonament, mai ales pentru vechii abonati, ar fi trebuit sa fie undeva la 250 de lei deoarece din ce stiu pretul celui mai ieftin bilet era 15 lei sezonul trecut iar sezonul acesta vor disputa cel putin 15 meciuri acasa, urmand ca cele din playoff sa fie un fel de bonus, dar cu pretentiile de castigare a campionatului automat se transforma in cel putin 20 de meciuri jucate acasa.
Acum este posibil ca in urmatorul sezon pretul biletelor sa inceapa de la 20 de lei si automat abonamentul este o alegere foarte buna.
Totusi sunt de parere ca un club ar trebui sa fie putin mai transparent si sa spuna direct ca veniturile din vanzarea de abonamente ajunge la club si ca sunt importante, asa sunt convins ca 90% din abonati ar fi de acord sa plateasca si 50-100 de lei in plus doar pentru a ajuta clubul si nu neaparat sa profite de facilitatile unui abonament 
click pt. Articol 16 August 2019 18:28
Oldtimer Fiți liniștiți, nu e cel mai scump
0 
Dacă facem media cu sectoarele A, B, C, D ar fi 350 lei abonamentul, identic cu cel de la Oradea. La noi biletul e 15 lei / meci / sezon curent și 25 lei / meci / etapa superioara Cupa & Campionat. În plus sunt tot felul de combinații struțo-cămile cu vechi/noi/adulți /copii.... Sezonul trecut, efectul scumpirilor cu 50% s-a reflectat clar în prezența la sală, excepție făcând derby-urile și PO (dar nici aici întotdeauna) Dar... media salariului net în Sibiu e mult mai mare ca în Oradea, la capitolul relației club-fani sunteți la mult peste alții iar CSU fans e unic, deocamdată... așa că nu cred ca 70 % din sezonul precedent să cunoască picajul produs la Oradea. Si oricum, din banii de pe bilete și abonamente asiguri, cel mult, utilități, nu salarii la sportivi. E și motivul pentru care n-am avut climatizare în sala Toni Alexe la ultimile meciuri din sezonul trecut...  
click pt. Articol 16 August 2019 18:23
0 
Daca jucam si in Europa, e oarecum normala cresterea pretului la abonamente.
Cresterea de 10 lei la bilete nu mi se pare tocmai ok... e totusi baschet nu ar trebui sa dam in preturi de fotbal. Sper ca la amicale sa fie acces gratuit. 
click pt. Articol 16 August 2019 18:18
0 
Asta am înțeles, dar eu vroiam sa spun, dacă nu se vor mai vinde în același număr mare având în vedere cel puțin prețul cam piperat? Ma rog, sunt sigur ca s-au făcut calcule și studii, pe mine, ca simplu amator, doar m-a izbit în ochi prețul abonamentelor. 
click pt. Articol 16 August 2019 17:30
0 
Păi ți-am răspuns... sunt easy money... dacă ai cerere suficient de mare de ce să nu faci 20 30k în plus. Pentru un club cu bugetul nostru sunt bani mulți...  
click pt. Articol 16 August 2019 17:12
0 
Nu e treaba mea evident, eu ma refeream doar ca mi se pare multicel ca suma. Care sa fie motivul creșterii cu 100 lei? Pana la urma în Europa vor fi probabil cele 3 meciuri (bine ar fi sa ma contraziceti), iar echipa sa fie mai buna și sa obțină mai multe anul asta? Hmm, am rezervele mele, dar ma abțin pana nu ii vad efectiv în teren. N-as fi asa sigur ca vor fi mai scumpe ca ale noastre, sa vedem. 
click pt. Articol 16 August 2019 16:42
gyke Completare
0 
Cu siguranță vor fi cele mai scumpe abonamente din țară sezonul ăsta la baschet.  
click pt. Articol 16 August 2019 16:10