Stiri

Golden State Warriors a făcut istorie după victoria de aseară cu Los Angeles Lakers

Eduard Popa

Eduard Popa
25.11.2015

golden_state_warriors_cel_mai_bun_start_istoria_nba

Campioana NBA Golden State Warriors a scris istorie azi noapte, după a 16-a victorie din acest sezon, obținută în fața celor de la Los Angeles Lakers, scor 111-77.

Warriors a reușit să bată recordul de cele mai multe victorii la rând la debutul unui sezon NBA. Recordul era vechi de 67 de ani și aparținea celor de la Washington Capitols, care în sezonul 1948-49 reușiseră 15 victorii consecutive. Recordul mai era deținut și de Houston Rockets, care în sezonul 1993-1994 egalase performanța celor de la Capitols, cu Hakeem Olajuwon în prim plan.

MVP-ul ligii, Steph Curry, a reușit 24 de pct și 9 pase decisive, iar Draymond Green a avut 18 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive în victoria cu Lakers.

Seria de victorii a celor de la Warriors este cu atât mai impresionantă întrucât au reușit să treacă, de-a lungul celor 16 victorii, de contracandidate la titlu precum Houston Rockets (112-92), Los Angeles Clippers (de două ori, cu 112-108 și 124-117) sau Chicago Bulls (106-94).

Mai mult, cea mai impresionantă victorie a echipei conduse în acest moment de antrenorul secund Luke Walton (Steve Kerr este în recuperare după o operație la spate) a venit împotriva echipei care i-a pus cele mai multe probleme în playoff-ul sezonului trecut din NBA. Pe 2 noiembrie GSW a primit vizita celor de la Memphis Grizzlies, echipă care le-a smuls două meciuri în semifinalele Conferinței de Vest. Warriors a câștigat acel meci la 50 de puncte, scor 119-69!

Rămâne de văzut cât vor putea duce mai departe Steph Curry & Co această serie incredibilă. Următorul meci va fi pe parchetul celor de la Phoenix Suns, o echipă incomodă dar care nu pare să aibă suficientă forță de a se impune în fața campionilor en-titre.

După victoriile în fața lui Clippers, Rockets și Grizzlies, potențiali adversari ai lui Warriors în Vest, rămân trei contracandidate la titlu cu care echipa campioană încă nu s-a confruntat: Cleveland Cavaliers, San Antonio Spurs și Oklahoma City Thunder. Primul duel cu una dintre aceste echipe va fi în ziua de Crăciun, într-o reeditare a Finalei NBA de anul trecut cu LeBron James și Cleveland Cavs. Până atunci Warriors mai au „doar” 12 meciuri.

*foto: cbc

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!