Stiri

Goran Dragic – MVP EuroBasket 2017

Eduard Popa

Eduard Popa
18.09.2017

Slovenia a reușit să câștige titlul continental după o victorie superbă în fața Serbiei, scor 93-85. Cel mai bun om al slovenilor a fost căpitanul Goran Dragic, care a adunat 35 de puncte și 7 recuperări, la turneul în care a anunțat că se retrage din naționala slovenă.

Dragic a avut de altfel un EuroBasket 2017 fabulos. Conducătorul de joc al lui Miami Heat a adunat 22,6 puncte și 5,1 pase decisive pe meci în turneu, performanțe grație cărora a fost numit MVP-ul turneului, dar și component al echipei ideale a turneului.

Alături de Dragic s-a aflat și colegul său de numai 18 ani, Luka Doncic. Jucătorul lui Real Madrid a reușit medii de 14,3 puncte, 8,1 recuperări și 3,6 pase decisive, într-un turneu în care a progresat din ce în ce mai mult de la meci la meci. În finala Doncic a ieșit accidentat în timpul sfertului al treilea, nu înainte însă de a reuși 8 puncte, 7 recuperări și un dunk coast-to-coast fenomenal în sfertul al doilea.

echipa ideala eurobasket 2017

Cel mai bun om al Serbiei și-a făcut la rândul său loc în echipa ideală a turneului. Bogdan Bogdanovic a reușit 22 de puncte în finală, dar și 20,4 puncte pe meci și 5 pase decisive în acest turneu.

Și cel mai bun marcator al turneului, Alexey Shved, se află la rândul său în Cinciul Ideal al EuroBasket 2017. Shved a înscris doar 18 puncte în finala mică pierdută cu Spania, dar a avut o medie de 24,3 puncte, fiind cel mai bun marcator al turneului, alături de 5,9 pase decisive, cu care s-a aflat pe locul șase în clasamentul EuroBasket la assists.

Din echipa turneului nu putea lipsi veteranul Pau Gasol. De două MVP la EuroBasket, Pau a adunat la acest turneu 17,8 puncte, 7,8 recuperări și 1,5 capace. În meciul pentru medalia de bronz, Gasol și-a condus echipa către victorie, cu 26 de puncte, 10 recuperări și trei capace și a ajutat Spania să ajungă la al șaselea podium consecutive la un campionatul european.

*foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!