Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Goran Martinic: „Am impresia că încet clubul alunecă din ce în ce mai jos”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
11.01.2017

Muntenegreanul Goran Martinic a stabilit în weekend recordul stagional de pase decisive reușite într-un singur meci, după ce a izbutit nu mai puțin de 15 assist-uri în victoria Mureșului cu Dinamo, 92-80. Cel mai bun pasator din actualul sezon al Ligii Naționale și unul dintre cei mai reprezentativi jucători străini care au activat vreodată în țara noastră se vede pus alături de colegii săi într-o situație foarte delicată odată cu problemele din jurul vicecampioanei en-titre. 

BC Mureș traversează o perioadă foarte bună în campionat, având la activ 4 victorii consecutive, și continuă pentru moment pe plan european, acolo unde mai are de disputat 3 meciuri în Grupa K din FIBA Europe Cup. Înaintea confruntării cu francezii de la Elan Chalon de pe teren propriu, Martinic a vorbit în cadrul unui interviu oferit site-ului oficial al BC Mureș despre situația actuală de la echipă, respectiv care sunt gândurile sale în perspectiva nerezolvării problemelor de natură financiară. 

„Problema aceasta nu a apărut de pe o zi pe alta. Din păcate şi în sezoanele trecute au fost întârzieri ale salariilor, dar niciodată mai mult de două luni. Acum suntem la a treia, inclusiv datorii către Gajovic din sezonul trecut. Noi înţelegem situaţia, de aceea am şi vorbit cu băieţii că dăm totul şi în meciul cu Elan Chalon de miercuri. Ştim că nu noi suntem principalii favoriţi în această partidă şi campionatul este mult mai important. Am avut o întâlnire cu conducerea clubului, şi ne-au promis o rezolvare pentru săptămâna următoare, sperăm ca şi oraşul şi sponsorii o să ne sprijine. Din fericire în campionat stăm bine, am avut patru victorii la rând.

Întârzierea salariilor este o problemă mai mare pentru respectivii dintre noi, care au aici familia, copiii. Dacă persistă şi rămâne această nesiguranță şi pentru play-off, atunci vă daţi seama că jucătorii nu o să se poată concentra la fel. Când am venit în România, la CSM Bucureşti, BC Mureş a fost unul dintre cele mai stabile cluburi, cel mai bine organizat din ţară, acum am impresia că clubul încetul cu încetul alunecă din ce în ce mai jos. Sper ca în curând să putem reveni la nivelul de atunci. Este interesant şi faptul că, chiar dacă sunt din ce în ce mai mari problemele, echipa are rezultate din ce în ce mai bune. Mi-ar părea rău ca aceşti suporteri minunaţi să rămână eventual fără baschet sau fără jucători. Aş vrea să le mulţumesc suporterilor cu această ocazie că ne-au susţinut de la început, indiferent de situaţia în care ne-am aflat. Simţim asta în sală, în oraş şi pe Facebook. Nici nu m-aş fi gândit că vin atâţia fani la meciul cu Dinamo, de obicei sala se umple pentru play-off, și culmea că a fost un frig năprasnic afară. 

Şi în ţară, dar şi în străinătate se ştie de problemele noastre. Avem oferte, dar eu nu aş vrea să plec acum. Aş vrea ca situaţia să se remedieze. Mă simt foarte bine aici, i-am şi spus la Barni că aş semna aici până la finalul carierei mele. Dar aşa ne este foarte greu. Sper ca oamenii să ne înţeleagă. Sigur mai stau 10-15-20 de zile şi mai să aştept să văd cum evoluează lucrurile, dar în momentul actual pur şi simplu sunt împins să plec, chiar dacă eu nu-mi doresc asta”, a recunoscut Goran Martinic.

Aflat la meciul cu numărul 100 în echipamentul alb-albastru al vicecampioanei, Goran a fost cel mai eficient om al Mureșului în victoria cu Dinamo, având un indice final de 28 de unități. Titular, sportivul ex-iugoslav a fost prezent pe parchet 37 de minute, bifând al 3-lea double-double stagional cu 15 puncte și 15 pase decisive, cifre la care a adăugat și 3 intercepții, un capac și 4 mingi pierdute. Din punct de vedere al procentajelor, elevul lui Barnabas Szaszgaspar a încheiat disputa cu 86% (6/7) de la 2 puncte, respectiv 50% (1/2) de la 3 puncte. 

În actualul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, Goran nu a ratat niciun meci al vicecampionilor en-titre, având în cele 14 partide jucate medii de 16.9 puncte, 7.6 pase decisive, 2.6 recuperări, 2.2 intercepții, 2.2 mingi pierdute, respectiv 20.4 la eficiență, totul în 36:43 minute jucate. De asemenea, Martinic este al doilea cel mai productiv sportiv al ligii după „gălățeanul” Milos Bojovic. Din punct de vedere al totalului de pase izbutite în acest sezon, muntenegreanul Mureșului este lider detașat cu 107, fiind urmat de Cameron Long cu 79, Slobodan Dundjerski 68, Branko Mirkovic 64, respectiv Aleksandar Rasic 63. 

La nivelul primei ligi din România, sportivul cu numărul 4 din lotul ardelenilor a ajuns la borna 150 de meciuri jucate în 5 sezoane, asta alături de două echipe, BC Mureș și CSM București. În cele 150 de meciuri, baschetbalistul a totalizat 2.867 puncte, 772 pase decisive și 2.928 la eficiență, totul în 5.000 de minute petrecute pe suprafața de joc. 

Goran Martinic și BC Mureș vor disputa următorul meci azi, 11 ianuarie, pe teren propriu, cu francezii de la Elan Chalon în etapa a 4-a din Grupa K a FIBA Europe Cup. Startul întâlnirii se va da la ora 19:00. Apoi, în etapa din weekend din LNBM, „tigrii” vor sta, urmând mai apoi duelurile cu Gaziantep în Europa, respectiv Timișoara în campionat. Rămâne de văzut dacă Goran Martinic și alți coechipieri se vor mai afla în lotul vicecampioanei până la confruntarea cu formația bănățeană. 

*Foto: Toth Csaba

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe John2016 :

    Astea-s glume
    Chiar e pus pe glume Martinici. De cand salariile sunt pe primul plan la BC Mures? Cata vreme pe pagina de Facebook orchestra le canta un ceardaș "ozo sep" de inima albastra, cata vreme la microfon se vorbeste mai mult ungureste decat romaneste... e totul Ok. Ce conteaza ca tii un strain in plus? Ca jucatorii mureseni nu au loc in echipa si platesti chirii altora de valori apropiate... Sala e pe jumatate goala. Oare de ce? Erau bani si aia.

    cu 7 ani în urmă (12.01.2017)
    • BC CSU Sibiu csv:

      cum
      revine Gajovici la echipa de unde are restante salarii & prime din sezonul trecut??? A dat un contract din tara natala pe "cioara de pe gard".

      cu 7 ani în urmă (12.01.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!