Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Goran Martinic domină statisticile din Liga Națională

Eduard Popa

Eduard Popa
11.01.2018

goran martinic scm u craiova statistici

SCM U Craiova a reușit miercuri a doua victorie consecutivă în restanța din etapa a XI-a contra celor de la Phoenix Galați, scor 93-84. Fără îndoială, omul meciului a fost Goran Martinic.

Muntenegreanul a adunat contra lui Phoenix 22 de puncte, 13 pase decisive și 7 recuperări. Cu această ocazie, Martinic a egalat cea mai bună performanță stagională în ceea ce privește pasele decisive într-un meci. Goran l-a egalat pe colegul său Nick Novak, care reușise la rândul său 13 pase decisive în partida câștigată împotriva celor de la Dinamo București, scor 110-84.

De altfel Goran Martinic domină din punct de vedere statistic Liga Națională. Muntenegreanul este pe primul loc la 4 categorii statistice diferite:

 

  1. Primul la puncte pe meci cu 23. Martinic este urmat de colegul său Ivan Siriscevic (20,8 pct), Tyler Laser (19,5 puncte, CSU Sibiu), Cameron Rundles (18,9 puncte, fost Phoenix Galați) și Andriy Agafonov (18,1 puncte, BCM U Pitești)
  2. Primul la pase decisive, cu 7,5 assist-uri pe întâlnire. Martinic este secondat de Brandon Taylor (6,8 pd pe meci, CSM Steaua), Jonathan Person (5,3 pase, BC Mureș), Aleksandar Kostoski (5,3 pase, BCM U Pitești) și Monyea Pratt (4,8 pase, CSU Sibiu)
  3. Primul la intercepții, cu 2,4 mingi câștigate pe întâlnire. Este urmat de Tony Gugino de la Phoenix Galați (2,3* steals/meci), Moynea Pratt (2,2 intercepții), Lasanah Kromah (2 intercepții, U-BT Cluj) și Phillip Miller (1,9 intercepții, Phoenix Galați)
  4. Cel mai eficient jucător, cu un indice de +28,5. Este urmat la mare distanță de Brandon Taylor (+20,6), Tony Gugino (+20,5), Andriy Agafonov (+19,3) și Zeljko Sakic (+19,2, U-BT Cluj).

 

De asemenea, Martinic se află pe locul doi în LNBM la procentaj de la 3 puncte, cu un incredibil 51,9%, fiind depășit doar de Muhamed Pasalic de la CSM CSU Oradea (56,4%), în timp ce se află pe locul 11 la procentajul de la 2 puncte (63,9%) și pe locul 7 la aruncări libere (84,2%).  

În ciuda prestației lui Martinic, SCM U Craiova are până în acest moment doar 6 victorii din 12 partide. Oltenii vor avea șansa să ajungă pe plus la bilanț etapa viitoare, când vor întâlni sâmbătă de la ora 18:00, în deplasare, pe Timba Timișoara.

*foto: Sportul Doljean

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca chair 13 :

    Mingi furate/Steals
    Cum adica Martinici ii pe locul 1 cu 2,4 steals/meci, si Gugino ii pe 2 cu 2,5 steals/meci?

    cu 6 ani în urmă (11.01.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      E greșeală de scriere, pe site-ul FRB Gugino e dat cu 2,3 intercepții

      cu 6 ani în urmă (11.01.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe randy :

    Jucatori romani
    Foarte bun articolul, dar mi-as dori un articol care sa contina statistici legate de jucatorii romani.

    cu 6 ani în urmă (11.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!