Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Goran Martinic la prima evoluție din 2014

Noémi Csiki

Noémi Csiki
30.01.2014

Cu ocazia meciului de la Sibiu, Goran Martinic a fost trimis pe parchet și chiar titularizat de către antrenorul BC Mureș, Srecko Sekulovic, pentru prima dată în acest an calendaristic.

Martinic nu a impresionat prin performața sa: în 31 de minute, el a reușit 5 puncte, o recuperare, 3 pase decisive și o intercepție. Muntenegreanul a înscris 1 din 3 aruncări de două puncte, 1 din 4 de trei puncte și a pierdut 3 posesii. Astfel, a terminat partida cu doar 2 puncte în dreptul eficienței.

În prima parte a campionatului, Martinic a avut peste 10 puncte marcate și eficiență de minim 10 puncte la fiecare meci la care a jucat. Recordul negativ de la Sibiu poate fi pus pe seama perioadei lungi de absență de pe parchet, dar ar putea indica și faptul că fundașul mureșenilor nu a fost complet refăcut.

În urma reintroducerii lui Martinic în rotație, Gediminas Navickas a fost jucătorul la care Sekulovic a renunțat pentru lupta de la Sibiu. Navickas, care în cele trei meciuri jucate în acest sezon pentru BC Mureș, a reușit medii de 10 puncte și 10,7 la eficiență în 14 minute pe medie pe meci. Deși lituanianul ar fi pornit cu șansa a doua într-o luptă cu mult mai solidul Ceskovic, semnul de întrebare rămâne dacă Gedi nu ar fi reușit mai mult pe faza ofensivă decât Martinic.

BC Mureș a cedat la limită în fața Sibiului: partida s-a încheiat cu scorul 77-75 în favoarea gazdelor. În etapele care urmează, va fi interesant de urmărit care dintre cei doi va fi folosit mai mult, având în vedere și faptul că BC Mureș urmează să dispute meciuri importante și dificile: cu BCM U Pitești, BC Timișoara, CSU Asesoft și CSM Oradea.

Foto: Jeff Warder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!