Stiri Vulturi

Grecia, noua campioană europeană la U20 Masculin

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.07.2017

Reprezentativa U20 masculină a Greciei a cucerit titlul european la această categorie de vârstă, după ce a învins în finala mare pe Israel cu 65-56. În finala mică a turneului găzduit în Insula Creta, Franța a dispus de Spania cu 72-58, reușind astfel să-și adjudece medaliile de bronz. 

Echipa gazdă a turneului final a avut un început temător de meci cu Israel, pierzând primul sfert cu 9-16, însă au reușit să se redreseze din mers. Actul secund a fost adjudecat de naționala elenă cu 17-7, intrându-se astfel la vestiare cu 26-23 în favoarea Greciei. Treptat, după revenirea de la vestiare, Grecia s-a instalat la conducerea jocului, iar după parțiale de 22-18 și 17-15 în sferturile 3 și 4 au reușit să câștige partida la 9 puncte diferență, 65-56, și implicit aurul continental la categoria U20. 

Principalii remarcați din tabăra învingătoare au fost Koniaris cu 15 puncte marcate, Lountzis cu 12, respectiv Charalampopoulos cu 10. De cealaltă parte, din lotul Israelului, T. Blatt a fost singurul care a reușit să bifeze pragul de 10 puncte marcate.

Vasileios Charalampopoulos a fost desemnat MVP-ul turneului, iar 5-ul ideal este format din Vasileios Charalampopoulos (Grecia), Antonios Koniaris (Grecia), Tamir Blatt (Israel), Amine Noua (Franța) și Tryggvi Hlinason (Islanda). 

Astfel, la finele Campionatului European U20 Masculin Divizia A, organizat în perioada 15-23 iulie în Creta, aurul a revenit Greciei, argintul Israelului și bronzul Franței. La polul opus, Slovenia, Cehia și Letonia au retrogradat în Divizia B, locul acestora pentru anul viitor fiind luat de România, Croația și Marea Britanie. 

*Foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!