Stiri

Grupă dificilă pentru gazda Serbia la Women's Eurobasket 2019

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.12.2018

Tragerea la sorți a grupelor pentru Women's Eurobasket 2019 a avut loc miercuri la Belgrad. Capitala Serbiei va găzdui faza finală a competiției, iar grupele se vor disputa la Riga, în Letonia, Nis și Zrenjanin. Competiția continentală va începe în 27 iunie și se va încheia în 7 iulie.

Cele două țări gazdă și-au putut alege o federație parteneră care să joace în țările lor, dar în grupe opuse. Letonia a optat pentru Suedia, iar Serbia a ales Slovenia, fosta adversară a României din campania de calificări. Cealaltă oponentă a „Acvilelor”, Franța, a fost repartizată în grupa B, care se va disputa în Letonia.

Anete Jekabsone-Zogota și Natasa Kovacevic au fost responsabile cu extragerea celor 16 echipe participante. Acestea au fost grupate în urne în funcție de coeficientul obținut după rezultatul de la turneul final din 2017 și calificările pentru ediția din 2019. Spania a fost primul cap de serie, iar în prima urnă au mai intrat Franța, Turcia și Rusia. Urna 2: Belgia, Letonia, Italia și Cehia. Urna 3: Serbia, Ucraina, Ungaria și Muntenegru. În ultima urnă de la tragerea la sorți au fost Slovenia, Belarus, Marea Britanie și Suedia.

Iată componența grupelor de la Women's Eurobasket 2019:

Grupa A: Ucraina, Marea Britanie, Letonia, Spania

Grupa B: Suedia, Franța, Cehia, Muntenegru

Grupa C: Ungaria, Turcia, Italia, Slovenia

Grupa D: Belarus, Rusia, Belgia, Serbia

Grupele A și B se vor disputa la Riga, într-o arenă de 10.000 de locuri. Grupele C și D se vor juca la Nis și Zrenjanin, în săli de 4.000 și 2.400 de locuri. Partidele din faza grupelor sunt programate în 27, 28 și 30 iunie. Câștigătoarele grupelor avansează direct în sferturi, iar locurile 2 și 3 dispută un tur de calificare pentru accederea în primele opt. Duelurile pentru accesul în sferturi vor fi în 1 și 2 iulie, iar semifinalistele se decid în 4 iulie. Semifinalele sunt programate pentru 6 iulie, iar finala va avea loc în 7 iulie. Belgrade Arena, cu o capacitate de 16.500 de locuri, va găzdui faza finală.

Șapte dintre cele 16 echipe participante au câștigat trofeul. Ucraina, Cehia, Italia și Serbia și-au adjudecat titlul o dată, Franța de două ori, iar Spania (campioana en-titre) și Rusia, de trei ori. Uniunea Sovietică deține recordul de titluri europene, 21. De menționat că de la victoriile consecutive ale URSS, deținătoarea titlului nu și-a apărat trofeul la ediția următoare.       

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!