Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Galbenă. CSA Steaua București primește vizita lui ABC Athletic Constanța în etapa secundă

David Istrate

David Istrate
26.01.2019

În această seară, de la ora 19:00, Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul” din București va găzdui confruntarea dintre CSA Steaua București și ABC Athletic Constanța. Formația antrenată de Sasha Ocokoljic speră să continue forma bună arătată în etapa precedentă și să obțină o victorie importantă pe teren propriu.

În urma introducerii noului sistem de desfășurare al Ligii Naționale, ultimele două formații din prima grupă, CSA Steaua București și CS Dinamo București, au intrat în Grupa Galbenă alături de trei echipe din grupa secundă și de CSM Phoenix Galați, câștigătoarea celei de-a treia grupe. Cele 6 adversare vor lupta pentru ultimele două locuri în playoff, acolo unde vor juca împotriva primelor două formații din Grupa Roșie.

CSA Steaua București a terminat prima fază a competiției pe locul 7, cu 4 victorii și 10 înfrângeri, reușind să o învingă pe U-BT Cluj-Napoca, pe CSM CSU Oradea și pe CS Dinamo București de două ori. În Grupa Galbenă, echipa din Capitală a debutat cu o victorie clară pe terenul lui CSM Phoenix Galați, scor 87-63. Cel mai bun jucător al acelei partide a fost Andrei Mandache, sportiv ce a adunat 18 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de +24.

De partea cealaltă, ABC Athletic Constanța a fost înfrântă în primul joc al fazei secunde de către CS Dinamo București cu scorul de 85-69. Formația de pe malul Mării Negre s-a calificat în această grupă după ce în prima fază a adunat 6 victorii și 6 înfrângeri.

Cei mai buni jucători ai Stelei în acest sezon au fost Andrei Mandache, Zarko Djuric și Ante Delas. Veteranul român are statistici de 11.6 puncte, 3.4 recuperări și 4.1 pase decisive, Zarko Djuric a strâns 12.2 puncte și 7.3 recuperări, în timp ce Ante Delas a contribuit cu 14.6 puncte, 3.4 recuperări și 3.2 pase decisive. În schimb, din tabăra adversă s-au remarcat Deondre Ray, cu 15.5 puncte și 4.7 recuperări și Alin Andrieș, cu 11.3 puncte, 4 recuperări și 4.5 pase decisive.

Partida ce va începe la ora 19:00 va fi arbitrată de o brigadă formată din Costin Bogdănescu, Marius Epure și Alexandru Ivan, iar comisar din partea Federației Române de Baschet este Constantin Ioan.

*foto: Facebook - Steaua Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!