Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Roșie. BCM U Pitești și U-BT Cluj Napoca se întâlnesc în prima etapă din top 6

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
19.01.2019

BCM U Pitești și U-BT Cluj- Napoca se întâlnesc duminică, 20 ianuarie începând cu ora 20 în sala Trivale din Pitești. Partida va fi transmisă în direct pe Digi Sport 4.

Gazdele au terminat prima fază a LNBM pe locul al 5-lea, cu 20 de puncte acumulate din 6 victorii și 8 înfrângeri.

În ultima etapă a sezonului regulat, BCM U Pitețti a pierdut pe terenul campioanei en-titre la 6 puncte diferență, scor final 82-76. Echipa piteșteană a avut un sfert secund foarte bun, reușind nu doar egalarea, ci chiar să intre la vestiare în avantaj după un parțial de 27-18. Astfel, la pauza mare tabela din „Antonio Alexe” indica un avantaj de 3 puncte al oaspeților, 42-39. Bihorenii au continuat să lupte, reușind să se desprindă treptat de argeșeni și să-și adjudece partida. De la BCM U Pitești s-au remarcat Tony Bishop cu 18 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă, Ivan Siriscevic cu 15 puncte (2x3) și o recuperare și Maksym Korniienko cu 14 puncte (2x3) și 11 recuperări.

U-BT Cluj Napoca a terminat prima fază a campionatului pe locul al 2-lea, cu 25 de puncte, la egalitate cu liderul BC CSU Sibiu, acumulate din 11 victorii și 3 înfrângeri.

Ardelenii au câștigat duelul de foc contra rivalilor CSU Sibiu, dupăo revenire spectaculoasă în sfertul 4, scor 84-80. U-BT Cluj-Napoca s-a remontat după,un deficit de 12 puncte și a reușit să se desprindă, reușind astfel să-și adjudece și partida. De la U BT Cluj-Napoca s-au remarcat: Kyndall Dykes cu 24 puncte (2x3), 4 recuperări și 5 pase decisive, Aleksandar Rasic cu 15 puncte (3x3), 5 recuperări și o pasă decisivă și Rolland Torok cu 12 puncte (2x3) și 2 recuperări.

În ceea ce privește partidele directe, U-BT Cluj Napoca s-a impus în ambele meciuri, la 4 respectiv 3 puncte diferență. În meciul tur, clujenii au obținut o victorie muncită pe teren propriu, scor 80-76. Meciul a fost unul echilibrat, câștigătoarea stabilindu-se în ultimele minute ale partidei. De la U BT Cluj-Napoca s-au remarcat: Kyndall Dykes cu 30 puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive, Vlad Moldoveanu cu 15 puncte (2x3), 3 recuperări și 5 pase decisive și Tony Bernard Easley Jr cu 15 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. De partea cealaltă s-au remarcat Mladen Jeremic cu 18 puncte (2x3), 4 recuperări și o pasă decisivă, Tony Cal Bishop Jr cu 16 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive și Ivan Siriscevic cu 10 puncte (1x3), 4 recuperări și 3 pase decisive.

În partida din retur, ardelenii au câștigat în deplasarea de la Pitești, scor 83-80, după un meci jucat de la egal la egal, pe tot parcursul celor 40 de minute. De la U BT Cluj-Napoca s-au remarcat: Aleksandar Rasic cu 23 puncte (5x3), 3 recuperări și 2 pase decisive, Tony Bernard Easley Jr cu 11 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive și Kyndall Dykes cu 10 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. De partea cealaltă s-au remarcat Mladen Jeremic cu 21 puncte (3x3), 2 recuperări și o pasă decisivă, Maksym Korniienko cu 19 puncte (2x3), 12 recuperări și 3 pase decisive și Tony Cal Bishop Jr cu 15 puncte (1x3), 7 recuperări și 3 pase decisive.

În această partidă pivotul argeșenilor, Tony Bishop, a suferit o accidentare destul de gravă, fiind suspectat de ruptură a tendonului ahilian, fiind nevoit să stea o perioadă semnificativă pe bară. Internaționalul panamez a revenit în angrenajul echipei în ultima partidă a sezonului regulat, constra CSM CSU Oradea.

Zvenko Buljan a fost adus de urgență la Pitești, după accidentarea suferită de Bishop, iar în cursul zilei de vineri, BCM U Pitești a anunțat despărțirea de acesta. Croatul a jucat în cinci partide la BCM U Pitești, în care a strâns medii de 8,8 puncte, 4,8 recuperări și 1,8 pase decisive în aproape 19 minute pe meci.

Johnatan Person a lipsit și el o bună perioadă, fiind accidentat la gleznă, însă la partida din retur cu CS Dinamo Știința a revenit.

U-BT Cluj Napoca nu stă nici ea mai bine la capitolul accidentări, Marinov cu o mici accidentare la spate, iar Dorsey, care a avut  probleme la aductor, iar Vlad Moldoveanu, după care ghinioanele se țin lanț. Internaționalul român a fost foarte aproape de revenirea pe teren după o pauză de aproximativ două luni, din cauza unei fracturi de stres suferite la începutul sezonului, însă clubul clujean a anunțat la finele anului trecut că internaționalul român a fost diagnosticat cu hepatită de tip A și  că va mai lipsi încă 3 luni din angrenajul echipei.

Cele două formații s-au întâlnit până acum de 40 de ori, iar U-BT Cluj Napoca este liderul întâlnirilor directe cu 27 de victorii la activ.

 

*foto: Facebook BCM U Pitești/ Gabriel Pintilei

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!