Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Roșie: BCM U Pitești urmează să primească vizita celor de la SCM Timișoara

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
10.02.2019

meci

BCM U Pitești și SCM Timișoara se reîntâlnesc în etapa a patra din cadrul “Top 6”, luni, 11 februarie, la Sala Sporturilor Trivale din Pitești.

Gazdele vin după o înfrângere în campionatul intern, pe terenul celor de la SCM U Craiova, scor 80-76. Prima repriză a acestei partide a fost dominată în totalitate de craioveni, urmând că elevii lui Florin Nini să restabilească egalitatea cu 10 minute rămase din meci, însă alb-albaștrii și-au adjudecat ultimul sfert și, astfel, și partida.

Cel mai important jucător al pitestenilor a fost Tony Bishop, care a arătat o formă extraordinară în toate meciurile disputate de la revenirea după o accidentare destul de serioasă. Internaționalul panamez a încheiat partida cu 17 puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive, totalizând pentru un indice de eficientă de 25.

Un aspect important ar fi acela că BCM U Pitești a evoluat în acest meci fără Maksym Korniienko(accidentat), absență ce a oferit elevilor lui Aco Todorov un plus de talie sub panou, dar și fără Jonathan Person și Mihai Măciucă.

De cealaltă parte, SCM Timișoara este echipa momentului în Grupa Roșie a LNBM. Aceștia vin după un parcurs perfect în “Top 6”, bifând trei victorii consecutive împotriva celor trei echipe de pe podium, CSU Sibiu, CSM CSU Oradea și, în ultima etapă, contra U-BT Cluj Napoca.

După o partidă extrem de tensionată, timișorenii s-au impus la o diferență de două puncte, scor 80-78, clujenii pierzând șansă victoriei după o aruncare de la mare distanță ratată de Aleksandar Rasic în ultima secundă.Principalul marcator al celor de la SCM Timișoara a fost Vladan Vukosavljevic. Pivotul a reușit să înscrie 17 puncte, la care a adăugat 14 recuperări și 3 pase decisive, totalizând pentru un indice de eficientă de 28.

De asemenea, ambele echipe vin după o calificare clară în sferturile de finală ale Cupei României, cu dublă victorie, atât în tur, cât și în retur, ambele înregistrând diferențe de cel puțîn 25 de puncte în fiecare partidă.

BCM U Pitești    vs CSM Târgu Mureș                 72-99   //    116-78

SCM Timișoara  vs CSM Sighetu Marmației        57-84  //        95-69

În meciul retur, în duelul dintre BCM U Pitești și CSM Târgu Mureș, doi dintre remarcați au fost Tudor Gheorghe(15 puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive) și Mihai Măciucă(13 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive),în timp ce pentru SCM Timișoara a ieșit în evidență și Dragoș Diculescu(12 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive), jucător care a impresionat în ultima perioadă în campionatul intern și care a reușit să înscrie de foarte multe ori în momente-cheie ale partidelor.Astfel, în urma acestor performanțe, ne putem aștepta la dueluri foarte interesante între tinerii jucători U23.

În prima fază a campionatului, în duelurile directe, fiecare echipă a profitat de avantajul terenului propriu.

BCM U Pitești s-a impus acasă cu scorul 96-91. În această partidă, cei mai importanți jucători au fost: pentru gazde, Mladen Jeremic, cu 26 de puncte și 4 pase decisive, iar pentru oaspeți Vladan Vukosavljevic, autorul a 30 de puncte și 11 recuperări.

În sala Constantin Jude, SCM Timișoara a reușit să câștige la o diferență de 16 puncte, scor 99-83.De la gazde a ieșit în evidență același Vladan Vukosavljevic, autorul a 22 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, iar de la oaspeți Maksym Korniienko, cu 17 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

Astfel, un aspect foarte important în această partidă este lotul cu care se vor prezenta piteștenii la ora meciului, întrucât o nouă absență a lui Maksym Korniienko ar putea însemna un pavantaj pentru oaspeți la lupta sub panou, având în vedere performanțele pivotului sârb al acestora.

În acest moment, BCM U Pitești ocupă poziția a 6-a în clasament, cu un total de 24 de puncte, în timp ce SCM Timișoara se află pe poziția a 5-a, având 25 de puncte, acest duel fiind unul foarte important în vederea stabilirii clasamentului final înainte de play-off.

La general, SCM Timișoara conduce la diferență minimă în întâlnirile directe, scor 19-18.

Meciul va debuta începând cu orele 19:00, la Sala Sporturilor Trivale din Pitești, și va fi transmis  în direct de Digi Sport 3.

 

*SURSA foto: facebook BCM U Pitesti

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!