Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Roșie: SCM Timișoara dă o nouă lovitură în Top 6!

Eduard Popa

Eduard Popa
26.01.2019

oradea timisoara

Oradea a început în formula Watson, Bobe Nicolescu, Kris Richard, Dragan Zekovic, Arturas Valeika, în timp ce Timișoara a avut în primul 5 cu Randolph, Brown, Diculescu, Stojadinovic, Vukosavljevic.

Richard, Bobe și Watson au pus repede șapte puncte pentru echipa campioană, dar Timișoara a răspuns prin Randolph și Stojadinovic, în ceea ce a fost un prim sfert foarte alert. Watson a înscris și el un coș de 3, în timp ce la timișoreni a răspuns Vukosavljevic. Randolph a reușit două intercepții consecutive iar Brown a reușit o pătrundere excelentă cu care a dus Timișoara în avantaj, scor 17-16. A urmat apoi un fetival de 3 puncte, cu Zekovic, Richard și Randolph în prim plan, iar Oradea a revenit în avantaj (25-23). Ultimele patru puncte au fost puse însă de oaspeți, care au dus scorul la 25-27.

Brown a deschis sfertul al doilea cu un nou coș de 3 puncte, dar Richard și Edi Petrescu au marcat și ei câte un coș de fiecare. Faza celui de-al doilea sfert a aparținut orădenilor, când Giordan Watson a oferit o pasă de alley-oop lui Bobe Nicolescu, care a dus scorul la 37-32, apoi Pasalic a înscris de 3 puncte după un contraatac, lucru ce l-a forțat pe Cristi Bota să ceară time-out. Finalul de repriză a aparținut timișorenilor, care au redus diferența la 3 puncte, scor 44-41.

Același Brown a deschis scorul în sfertul al doilea, dar a urmat un run de 9-2 al gazdelor, cu Dragan Zekovic în prim-plan. Vukosavljevic a răspuns cu 4 puncte consecutive, dar Zekovic a reușit încă un coș de 3 (58-51). A urmat o replică furioasă însă a bănățenilor prin aceiași Vukosavljevic, Brown și Randolph. Pasalic și Diculescu au schimbat apoi câte un coș de 3 puncte și scorul era egal, 65-65, iar după 10 minute scorul era egal, 67-67.

Kris Richard a pus primele puncte în sfertul 4, dar Diculescu a răspuns cu un coș de 3 puncte și a dus Timișoara în avantaj, scor 70-69. Bănățenii au avut un avantaj chiar și de 6 puncte, după reușita lui Vukosavljevic (77-71). Richard a luat însă jocul pe cont propriu, a înscris șase puncte consecutive, iar Watson a readus Oradea în avantaj, după un steal al lui Bobe Nicolescu (79-77). Lui Richard i-au răspuns însă aruncătorii de 3 puncte ai Timișoarei. Pesakovic, Diculescu și Komatina au adus Timișoara în avantaj, scor 88-85. Giordan Watson a aruncat apoi de 3 puncte, în disperare de cauză, Valeika nu a reușit să pună recuperarea ofensivă, fiind căpăcit. Richard a reușit o intercepție, dar Ginyard nu a putut egala și Timișoara obține in extremis o victorie de senzație în Arena Antonio Alexe, scor 88-85.

Vladan Vukosavljevic a înscris 27 de puncte cu 8 recuperări, Pesakovic și Randolph 12 puncte, Brown și Diculescu câte 11 de fiecare. De partea cealaltă, Kris Richard a strâns 32 de puncte, Giordan Watson 16 puncte și Dragan Zekovic 15.

Timișoara a avut 13/25 de la 3 puncte (52%) și 11/12 de la libere (92%), în timp ce și Oradea a avut un procentaj bun de 3 la puncte (12/28 – 42%), dar nu a scos deloc libere (5/7).

După acest meci, Oradea ajunge la 10-6, în timp ce Timișoara obține a 7-a victorie și are 9 înfrângeri.

Etapa viitoarea Oradea va întâlni acasă* CSU Sibiu, în timp ce Timișoara va primi vizita celor de la U-BT Cluj.

*foto: Roby Boros

14 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Procentaje
    Incredibile procentajele la 3 pct

    cu 5 ani în urmă (26.01.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu BB55 :

    ...
    Etapa viitoare Oradea joaca tot acasa 😉

    cu 5 ani în urmă (26.01.2019)
    • Eduard Popa:

      @bb55
      Am corectat. Multam.

      cu 5 ani în urmă (26.01.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Csm
    În primul rand felicitări Timișoara, ați meritat victoria fără dubiu. Ginyard nu umple golul uriaș lăsat de Barnette sau Zeno și aici suferim enorm. La pivot veșnică poveste, suntem dominați categoric, Vuko efectiv s-a jucat cu apărarea noastră. Nu înțeleg cum a judecat Achim ultima fază cu Ginyard în teren, în loc să-l introducă pe Pasalic, cu atât mai mult cu cât nu a înscris niciun punct tot meciul. Timișoara, chiar și fără Kevin, o nucă tare de tot, cu pretenții, zic eu, la o semifinală.

    cu 5 ani în urmă (26.01.2019) Raspunde
  • thotpatrol :

    Baschet
    Daca cei de la Oradea vor confirma managementul bun de care dau dovada in ultima perioada, Gyniard nu va mai fi jucatorul echipei pana la sfarsitul perioadei de extra-transferuri. Este un jucator inteligent, dar care nu ofera randamentul scontat, pur si simplu nu pusca deloc pe sistemul asta si faptul ca nu are incredere in el nu il ajuta deloc.

    In alta ordine de idei, ar cam trebui rezolvata situatia lui Denison, deoarece timpul trece si orice jucator potential inlocuitor poate sa dispara repede de pe piata. Cum poti sa abordezi un joc din baschetul modern fara un 4 clasic in echipa mi se pare ireal.

    Deocamdata, Oradea e o echipa foarte de batut.

    cu 5 ani în urmă (26.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Nu știu...
      Zekovic îmi pare chiar ok pe 4, în sistemul Achim, chiar dacă nu e deloc un PF clasic. Eu aș aduce mai degrabă un 5 peste Valeika. Vedem ce va fi pe piață...

      cu 5 ani în urmă (26.01.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Csm
      Categoric un 5 trebuie, dar când îl scoți pe Zekovic de pe 4 introduci o mână moartă, Gyniard. Pentru Dinamo probabil că ar fi bun, dar la o echipă cu pretenții aportul acestui jucător e foarte scazut.

      cu 5 ani în urmă (26.01.2019)
    Raspunde
  • 76ers :

    hm
    S-a vazut inca din primele minute ca cei de la Timisoara au fost motivati sa castige acest meci si au reusit intr-un final.
    La Oradea trebuie facute mai multe schimbari dupa parearea mea nu doar la Gyniard, dupa Richard care este cel mai bun strain din campionat dupa mine cam toata echipa scartaie...
    Cat despre Timisoara, merita felicitata toata echipa, in special Diculescu, este cam singurul jucator U23 care mai si ajuta echipa in comparatie cu altii care doar fac figuratie pe teren...
    Daca bate si Pitestiul la Sibiu o sa avem un top 6 foarte interesant :D

    cu 5 ani în urmă (26.01.2019) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=yrcj5zVR1Nc

    cu 5 ani în urmă (26.01.2019) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    :-)
    Daca Vuko avea kg.lui Richard la 35 de ani pe care-i are acuma juca in euroliga

    cu 5 ani în urmă (26.01.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :))
      Daca avea kg lui Richard nu era nici pe departe asa dominant sub panou. Buna gluma oricum.

      cu 5 ani în urmă (27.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @JCN
      Ar fi arătat ca Delas cu 15 cm în plus... 😁😁😁

      cu 5 ani în urmă (27.01.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Eduard Popa
    Raspunsul meu la mesajul dvs, la cronica meciului A. Vlaicu _U Cluj .

    cu 5 ani în urmă (26.01.2019) Raspunde
  • Eduard Popa :

    @Vass bela
    L-am vazut si apreciez. Incercam sa optimizam cat putem mai bine site-ul in functie de noul format al competitiei. Din pacate e mai batranel si inca nu reusim sa punem la punct chiar tot ce ne propuneti.
    Dar facem eforturi. Multumesc de sugestii si de comentarii.
    Seara faina!

    cu 5 ani în urmă (26.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!