Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Roșie. SCM U Craiova se deplasează pe terenul liderului

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
08.02.2019

BC CSU Sbiu și SCM U Craiova se reîntâlnesc în etapa a 4a din Top 6 sâmbătă, 9 februarie, începând cu ora 18 în sala Transilvania. Partida va fi transmisă pe FRB Tv.

Gazdele vin după o victorie clară, scor 83-69, obținută pe terenul campioanei en-titre, după o partidă dominată pe tot parcursul celor 40 de minute. Profitând de absențele notabile din lotul orădenilor, CSU Sibiu a început în forță meciul, reușind să și-l adjudece fără probleme. De la BC CSU Sibiu s-au remarcat: Randal Alan Falker cu 23 puncte (2x3) și 8 recuperări, Isaiah Lemart Philmore cu 17 puncte (2x3), 3 recuperări și o pasă decisivă și Justas Tamulis cu 13 puncte (2x3), o recuperare și 3 pase decisive.

SCM U Craiova a suferit o înfrângere greu de digerat în Cupa României pe terenul celor de la CSM Mediaș, scor 88-86. Partida s-a jucat de la egal la egal, cu multe schimbări de lider pe tabelă, însă medieșenii au reușit se impună la limită în final. De la SCM U Craiova s-au remarcat Igor Mijajlovic cu 23 puncte (5x3), o recuperare și 5 pase decisive, Vladislav Koreniuk cu 20 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive și Goran Gajovic cu 17 puncte (4x3), 7 recuperări și 2 pase decisive.

În ceea ce privește partidele directe din sezonul regulat, fiecare echipă și-a protejat terenul propriu.  În partida tur, SCM U Craiova s-a impus la o diferență de 3 puncte, scor 74-71. Meciul a fost controlat în mare parte de olteni, dar oaspeții nu au cedat ușor și au făcut ca ultimele minute de joc să fie palpitante. Craiova avea să că câștige primul meci al sezonului de pe teren propriu, în timp ce Sibiul suferea primul eșec al sezonului.

Jason Boone a fost cel mai bun jucător al meciului cu 19 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Igor Mijajlovic a terminat cu 14 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. Morris Curry a venit de pe bancă cu 13 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări în timp ce Porter Troupe a contribuit cu 10 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

Isaiah Philmore a fost cel mai bun jucător al echipei învinse după ce și-a trecut în cont 28 de puncte și 6 recuperări. Kevin Hardy a reușit 13 puncte și 7 recuperări iar Monyea Pratt 10 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive.

În partida retur, CSU Sibiu și-a luat revanșa pe teren propriu la o diferență de 25 de puncte. Gazdele au avut un start excelent de partidă, conducând la un moment dat cu 18-2, însă oaspeții au reușit să reintre în joc. În cele din urmă, sibienii s-au dovedit a fi prea puternici pentru adversarii lor și s-au impus cu scorul de 107-82.

Justas Tamulis a fost cel mai bun om al meciului cu 28 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, fiind urmat de Monyea Pratt cu 15 puncte, 11 pase decisve și 9 recuperări. Lucas Tohătan s-a remarcat cu 13 puncte înscrise, la care a adăugat 3 pase decisive, o recuperare și o intercepție.

Mo Curry a încheiat partida cu 21 de puncte, 3 pase decisive și 2 intercepții. Goran Gajovic și Porter Troupe au marcat fiecare câte 17 puncte pentru oaspeți, la care au adăugat 5 recuperări, 3 assist-uri și o intercepție, respectiv 2 pase decisive și o intercepție.

Cele două formații s-au întâlnit până acum de 28 de ori, iar CSU Sibiu conduce la scorul întâlnirilor directe cu 18-10.

 

*foto: Adrian Bugariu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!