Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Roșie. SCM U Craiova se impune pe teren propriu contra BCM U Pitești

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
02.02.2019

SCM U Craiova a început partida cu  Gajovic, Mijajlovic, Casale, Koreniuk și Curry, iar de partea cealaltă, Florin Nini i-a trimis în teren pe Ciotlăuș, Jeremic, Sturanovic, Bishop și Carson.

Mijajlovic a deschis scorul partidei, printr-un coș de la mare distanță, fiind urmat de reușita din acțiune a lui Sturanovic, iar scorul era 3-2. Cele două formații au oscilat ca lideri pe tabelă o bună parte a sfertului. Craiova trece din nou în avantaj, datorită coșului din acțiune marcat de Radukic, însă replica vine din partea lui Siriscevic, care înscrie 2/2 libere și întoarce scorul încă o data. Gazdele au reușit desprinderea la +6 în ultimul minut al sfertului inaugural, iar scorul după primele 10 minute era 22-16.

Siriscevic înscrie primele 3 puncte ale sfertului secund și își aduce echipa la doar 3 puncte în spatele gazdelor. Koreniuk marchează și el 2 puncte pentru SCM Craiova, însă replica este oferită încă o data de Siriscevic, iar scorul se duce la 24-22. După 3 minute de joc s-a consemnat desprinderea  gazdelor, care  la jumătatea sfertului aveau 12 puncte avans, scor 34-22. Jocul a continuat în aceeași manieră, până la intrarea la vestiare, oltenii reușind să-și consolideze un avantaj de 14 puncte după prima repriză.

Repriza secundă a fost inaugurate de coșul de 2 puncte al lui Tony Bishop, urmat de coechipierul său, Mladen Jeremic, însă reușita de 3 puncte a lui Fraseniuc menține avantajul de două cifre al gazdelor. Replica i-a fost oferită de Siriscevic, care duce scorul la 50-40. Piteștenii, cu un run de 7-0, reușesc să-și aducă formația la doar 3 puncte în spatele craiovenilor. Porter troupe pierde mingea din dribling și Siriscevic profită de acestă ocazie, înscriind încă un coș din acțiune, iar argeșenii mai au doar un punct de recuperat. Gajovic își trece în cont un coș cu fault, însă este urmat de Bishop și scorul devine 53-51. Cu Bishop într-o formă foarte bună, argeșenii reușesc să egaleze cu doar un minut rămas din sfertul trei, stabilind astfel și scorul înaintea ultimelor 10 minute, 57-57.

Sfertul decisive este deschis de același Tony Bishop, care își aduce echipa în avantaj, pentru prima data în repriza secundă. Troupe își trece în cont o aruncare din spatele semicercului, dar argeșenii egalează și de această data prin aruncarea liberă marcată de Sturanovic. Koreniuk duce scorul la 67-60, prin două coșuri din acțiune și 3 aruncări libere. Mijajlovic își trece 2 puncte în cont, însă de partea cealaltă, Jeremic, Carson și Siriscevic reușesc șă egaleze la 69. Koreniuk și Gajovic aduc încă o data gazdele în avantaj  și duc scorul la 73-69, cu doar un minut jumătate rămas până la sfârșitul partidei. Carson înscrie un coș din acțiune, dar este urmat de Fraseniuc, iar diferența rămâne la +4, în favoarea gazdelor. Carson Înscrie un coș de 3 puncte și își aduce echipa la doar un punct în spatele oltenilor. Curry mărește încă o data diferența la +3, reușind să marcheze două libere în urma faultului comis de Bishop. Fraseniuc îl faultează pe Carson, care fructifică 1/2 libere, iar scorul era 78-76. Cu 2 secunde rămase din meci, Jeremiccomite un fault asupra lui Mijajlovic, care marchează 2/2 și adjudecă victoria gazdelor,  scor final 80-76.

De la SCM Universitatea Craiova s-au remarcat: Vladislav Koreniuk cu 19 puncte și 12 recuperări, Porter Silvanus Troupe cu 16 puncte (4x3), 3 recuperări și o pasă decisivă și Morris Sharaud Curry cu 13 puncte (2x3), 2 recuperări și 4 pase decisive.

De partea cealaltă s-au remarcat Ivan Siriscevic cu 18 puncte (3x3) și 3 recuperări, Tony Cal Bishop Jr cu 17 puncte (1x3), 11 recuperări și 4 pase decisive și Mladen Jeremic cu 14 puncte (2x3) și o recuperare.

 

 

*foto: Sportul Doljean

5 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Pitești
    O primă repriză dezastruoasă, o a doua decenta. Fara Korniienko si cu Sturanovic cu 4 greseli foarte devreme, a fost foarte greu. Orbeanu si Paliciuc, nu aduc un plus echipei. Imi place foarte mult Bishop, un mare plus pentru noi. Pe.final, daca eram atenți la libere, poate aveam o șansă. Totusi nu înțeleg de ce Person n a facut deplasarea la Craiova, mi se pare o greșeală mare.

    cu 5 ani în urmă (02.02.2019) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Accidentat !
    L-am vazut astazi la sala, la meciul de volei. Am inteles ca este accidentat.

    cu 5 ani în urmă (02.02.2019) Raspunde
  • 76ers :

    hm
    Judecand prima repriza ar fi trebuit sa fie o victorie lejera pentru Craiova, in partea a doua cei de la Pitesti au reusit sa se apere mai bine si au reintrat bine de tot in meci, probabil daca ar fi jucat asa de la inceput si ar fi fost in efectiv complet ar fi castigat acest meci, un meci de mare lupta, lasat destul de liber de catre brigada de arbitrii.
    Ar fi foarte interesant in playoff un duel intre Craiova si Pitesti, chiar sunt curios cine ar castiga intr-o disputa din 5 jocuri.
    Revenind la brigada de arbitrii, per ansamblu o prestatie buna, am ramas surprins cum la cateva faze foarte complicate au reusit sa ia decizia corecta iar la cele fazele usoare ...
    P.S. Sturanovic trebuia sa aiba vreo 8 greseli personale prin sfertul 2, a facut-o pe a5a in sfertul 4 si tot el parea cel nevinovat =))

    cu 5 ani în urmă (03.02.2019)
    • 76ers:

      fazele usoare
      din graba, la cateva faze usor de gestionat s-au luat niste decizii...oricum, chiar mi s-a parut o prestatie buna avand in vedere ca brigada de arbitrii a fost condusa de Alexandra Stan :D

      cu 5 ani în urmă (03.02.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Fara Korniienko si in deplasare e foarte greu. Stie cineva ce are? Pe facebook scrie doar ca e accidentat, sper sa nu fie grav. Oricum, frumoasa revenire. Batem Timisoara si Craiova acasa! Hai Pitesti!

    cu 5 ani în urmă (03.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!