Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Roșie. U-BT Cluj Napoca primește vizita rivalei CSM CSU Oradea

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
09.02.2019

Partida dintre U-BT Cluj Napoca și CSM CSU Oradea se joacă duminică, 10 februarie, începând cu ora 18 în BT Arena. Meciul va fi transmis în direct pe Digi Sport 4.

Gazdele vin după înfrângerea suferită pe terenul celor de la SCM Timișoara, scor 80-78. U-BT Cluj nu s-a putut baza în acest meci pe Stanimir Marinov și Nandor Kuti, accidentați. Cu toate acestea, trupa lui Mihai Silvășan a fost aproape să remonteze un deficit destul de mare și să fure victoria pe terenul bănățenilor. De la U-BT s-au remarcat Kyndall Dykes cu 16 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive, Aleksandar Rasic cu 13 puncte (1x3), 4 recuperări și 2 pase decisive și Tony Bernard Easley Jr cu 12 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive.

De partea cealaltă, CSM CSU Oradea vine după înfrângerea suferită pe teren propriu, scor 83-69, contra CSU Sibu. Liderul la zi al clasamentului a profitat de absențele importante din lotul bihorenilor și a dominat partida în totalitate. De la CSM Oradea s-au remarcat Kristopher Jameil Richard cu 26 puncte (4x3), 6 recuperări și 4 pase decisive, Giordan Lee Watson cu 18 puncte (1x3), 3 recuperări și 4 pase decisive și Muhamed Pasalic cu 11 puncte (3x3), 5 recuperări și 4 pase decisive.

În ceea ce privește duelurile din sezonul regulat, U-BT Cluj-Napoca s-a impus în ambele partide. În tur Clujenii au început mai bine duelul,  ajungând la un moment dat să conducă la 12 puncte, însă gazdele au revenit datorită aruncărilor excelente de la distanță și au fost aproape de a câștiga meciul. În cele din urmă, întâlnirea s-a terminat cu scorul de 72-69 pentru „studenți”.

CSM CSU Oradea a avut trei jucători în double-digits: Giordan Watson (17 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive), Muhamed Pasalic (16 puncte, 3 pase decisive) și Kris Richard (16 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive).

De partea cealaltă, principalul marcator a fost Kyndall Dykes (19 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), urmat de Jason Washburn (16 puncte, 8 recuperări) și de Nandor Kuti (12 puncte, 3 recuperări).

În retur, trupa lui Mihai Silvășan și-a creat un avantaj important încă după prima repriză, pe care l-a pastrat până la fluierul final al partidei. Scorul final la BT Arena a fost de 93-78 pentru formația gazdă.

Kyndall Dykes a fost omul meciului cu 20 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Darrin Dorsey a venit de pe bancă cu 15 puncte, 2 pase decisive și o recuperare. Tot din postura de rezervă, Rasic a marcat 12 puncte, plus 4 pase decisive și 2 recuperări. Andrei Calnicenco și Nador Kuti a adăugat și ei câte 10 puncte.

Dragan Zekovic a fost cel mai bun jucător de la oaspeți cu 23 de puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă. Kris Richard a încheiat cu 21 de puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Marcus Ginyard a adăugat 10 puncte și 4 recuperări.

De precizat este faptul că U-BT Cluj Napoca nu se va putea baza pe Kuti și Marinov, din cauza accidentărilor.

Cele două formații s-au întâlnit până acum de 54 de ori, iar U-BT Cluj Napoca are un avantaj coniderabil la scorul întâlnirilor directe, 38-16.

 

*foto: Manases Sandor

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    nu se va putea baza
    nici pe Moldoveanu.(face parte din lot)

    cu 5 ani în urmă (09.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!