Stiri Acvile

Horia Păun: "Vom naturaliza mai mulţi sportivi pentru a crea o competiţie între ei"

Eduard Popa

Eduard Popa
01.06.2016

horia_paun_naturalizati

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a oferit pentru totalbaschet.ro o perspectivă interesantă cu privire la posibilitatea naturalizării unui jucător pentru naţională în perspectiva EuroBasket 2017, competiţie la care România este deja calificată din calitatea de gazdă.

Păun a precizat că noua legislaţie intrată în vigoare le-a permis să se lanseze în discuţii cu jucătorii:

Suntem în discuţii. nu este ceva nou. În baschetul european se practică: Rusia, Bosnia, Macedonia, Franţa, au jucători naturalizaţi sau jucători din colonii. Încercăm. Având în vedere că legislaţia în vigoare din România a fost destul de greoaie până de curând, iar anul trecut s-a relaxat un pic, avem posibilitatea să naturalizăm sportivi de mare valoare.

Cât despre identitatea jucătorilor străini care ar putea purta tricoul naţionalei, preşedintele FRB nu a dat niciun nume, dar a vorbit despre un sistem interesant, prin care ar putea crea o competiţie pentru ajungerea în lotul României:

Nu vă ascund că suntem în discuţii destul de avansate cu jucători atât la masculin cât şi la feminin. Jucători importanţi care ar da un plus de valoare echipelor naţionale ale României.

Trebuie menţionat că regulamentul internaţional permite doar prezenţa unui singur jucător naturalizat în lot.  De aceea ne-ar interesa să naturalizăm mai mulţi sportivi, în aşa fel încât să avem şi o competiţie între ei. Dacă am avea unul singur i-ar crea oarecum un "confort" între ghilimele şi nu ştiu dacă ar fi benefic. dacă am avea mai mulţi jucători naturalizaţi, s-ar crea o competiţie şi atunci cel mai bun s-ar afla pe foaia de joc la meci.

Suntem în discuţii cu jucători importanţi. Şi cu jucători care au activat în România, şi cu jucători care au activat în alte ligi.

Turneul EuroBasket 2017 va avea loc între 31 august şi 17 septembrie în 4 ţări: România, Turcia, Finlanda şi Israel. Ţara noastră va găzdui o grupă a competiţiei europene la Cluj-Napoca. 

Interviul integral cu opiniile preşedintelui FRB, Horia Păun, cu privire la prezenţa României la EuroBasket 2017 poate fi citit AICI.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii