Mvp-ul etapei
Andrija Stipanovic
Andrija Stipanovic
Minute 22:04
Puncte 11
Pase decisive 10
Recuperari 6
Eficienta 22
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Şapera: "A fost o încleştare dură"

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
12.02.2014

Sapera

BCM U Piteşti a trecut pe teren propriu de Steaua CSM EximBank cu scorul de 76-74, într-un joc din cadrul etapei cu numărul 17 a LNBM. Pentru formaţia pregătită de Hristu Şapera, acesta este cel de-al treiliea succes cosecutiv.

Această victorie a fost explicată pentru Total Baschet chiar de către tehnicianul bucureştean.

Domnule Şapera, cum aţi rezuma partida cu Steaua?

A fost o încleştare dură, fizică aşa cum ne aşteptam. Steaua este o echipă foarte atletică şi foarte bine organizată atât pe faza ofensiva, dar mai ales în apărare. Practică un joc colectiv, agresiv, modern şi veţi vedea ca în viitor vor juca din ce în ce mai bine. Atât ei cât şi noi am înţeles importanţa meciului şi a rezultat un joc pe muchie de cuţit. Suntem două echipe care îşi propun să joace un baschet corect şi cred că în această seară am şi reuşit. Cred că nivelul jocului a fost unul foarte bun, poate nu extrem de spectaculos, dar tacticizat şi foarte intens.

Ce a făcut diferenţa?

Un joc terminat la două puncte diferenţă nu se rezumă până la urmă decât la o posesie. Noi am avut jocul în mână în sfertul patru şi, cu puţină atenţie, am fi putut tranşa atunci partida. Nu am făcut acest lucru şi le-am permis să creadă în şansa lor. În ultimele 5 minute de joc nu am fost insipiraţi pe faza ofensivă şi am permis coşuri uşoare pe contraatac. În final am făcut un ultim efort în apărare şi acest lucru ne-a câştigat meciul, dar cred că ambele echipe merită felicitate în această seară.

A treia victorie consecutivă pentru echipă... Poate continua formaţia pe aceeaşi linie?

Sunt mulţumit de ceea ce am reuşit în aceste meciuri foarte grele, dar îmi dau seama că este foarte greu să păstrăm această linie. Avem un meci mai uşor la Constanţa, după care ne aşteaptă două deplasări foarte dificile şi obositoare la Oradea şi Cluj, despărţite de un meci acasă greu şi important împotriva celor de la Energia Rovinari. Programul nu ne avantajează deloc, dar vom face totul pentru a scoate maximul din aceste partide.

În acest moment, BCM U Piteşti are un bilanţ de 10 victorii şi 7 înfrângeri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!