Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Şapera: "A fost o plăcere şi o onoare să luptăm pentru suporterii piteşteni în acest sezon"

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
04.05.2014

Sapera

Sâmbătă seară, BCM U Piteşti a fost învinsă de BC Mureş în Meciul 4 al sferturilor de finală cu scorul de 80-52. Astfel, formaţia argeşeană îşi încheie aventura din acest sezon competiţional.

Într-o declaraţie acordată site-ului nostru, Hristu Şapera a vorbit despre partida pierdută sâmbătă.  

Este un meci final care ne lasă un gust amar, dar care nu şterge figura frumoasă pe care am făcut-o în acest play-off şi pe parcursul întregului sezon. Ştiam că ne va fi greu după efortul din meciul de vineri să câştigăm împotriva unei echipe a Mureşului care a făcut cel mai bun meci al ei din această serie. Au jucat colectiv atât ofensiv, cât şi defensiv şi au arătat că sunt o echipă puternică cu mulţi jucători foarte valoroşi. Din păcate pentru noi lucrurile nu au mers aşa cum ne doream încă de la început. Ei au ales să joace cu un line-up mic care de obicei nouă ne convine. Suntem o echipă bună la recuperare şi când jucăm împotriva unei astfel de formule avem un avantaj. Totuşi, în prima repriză Mureşul ne-a dominat la recuperare. Pe fază ofensivă trebuia să ne folosim avantajul forţei pe poziţiile mari. Am făcut asta de multe ori în acest sezon, dar la acest joc nu am reuşit. Marko din păcate a jucat într-un picior şi s-a văzut. Mai mult, în debutul jocului, Ousmane a alunecat pe parchetul ud şi a trebuit să părăsească terenul. Mie îmi place să joc cu poziţii clare mai ales în rândul pivoţilor şi acest lucru ne-a afectat foarte mult. Am început dezastruos şi cred că acolo s-a jucat meciul. Restul a fost o cursă de urmărire în care noi nu am putut să trecem de pragul psihologic de zece puncte. Totuşi, jucătorii mei s-au luptat până în ultimul moment. Pare dificil de crezut într-un meci terminat la 28 de puncte şi după alte trei meciuri decise la limită, dar astăzi am dat până şi ultimul dram de energie pe teren. Eu nu am ce să le reproşez jucătorilor, au făcut tot ce le-a stat în putere. Nu este înfragerea lor, este înfrângerea mea. Pur şi simplu nu a fost seara noastră. De multe ori în acest sezon am ieşit învingători, dar astăzi nu am reuşit. Felicit Mureşul, s-au calificat meritat în semifinale şi le urez baftă în continuare. Regret sincer că nu am putut să ne facem fanii fericiţi. Vreau să le mulţumesc pentru că dupa un astfel de meci ne-au aplaudat. Pentru mine aceştia sunt suporteri adevăraţi şi a fost o placere şi o onoare să luptăm pentru ei în acest sezon.

Cu Hristu Şapera pe bancă. BCM U s-a calificat în play-off-ul Ligii Naţionale după o pauză de doi ani. De asemenea, echipa din Trivale a participat şi la turneul final al Cupei României.

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Respect domnule Sapera
    Respect domnule Sapera si mult succes in continuare.

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Respect
    Respect si din partea mea. Va consider unul din cei mai promitatori, eleganti, cumpatati si echilibrati antrenori romani.

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    -
    Mi-ar place ca dupa plecarea lui Srecko(sper sa nu fie cit de curind) dvs sa fiti noul antrenor al luio BC MURES

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea afganul :

    Stima si respect
    Cu tota stima din partea mea consider ca sunteti unul dintre cei mai buni antrenori din ROMANIA. Bafta in sezonul ce urmeaza

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Regal :

    Respect
    Cum v-am spus si la finele primului meci de la Tg Mures, am un mare respect pentru modul in care va desfasurati activitatea de antrenor ... va doresc multa bafta in noul sezon

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Felicitari
    Felicitari dnule Sapera, ati creat la Pitesti o echipa frumoasa care a facut fericiti ,de foarte multe ori, fanii pitesteni. Dovada faptul ca intotdeauna sala a fost arhiplina , fanii si-au incurajat intotdeauna echipa iar aseara, dupa terminarea meciului cu Tg Mures, in ciuda infrangerii, fanii si-au asteptat idolii in fata Salii Sporturilor. S-a cantat, s-au aprins torte si artificii, s-au facut fotografii , iar jucatorii si antrenorul au fost rugati sa nu plece de la Pitesti. Inca o data felicitari si speram ca la anul sa ne revedem si mai puternici si sa incercam sa repetam momentele frumoase din ceilalti ani ( campioni, vicecampioni, castigatori ai Cupei Romaniei si ai Supercupei) !

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @Gabitzu01
    Asta este atitudinea unui suporter adevarat. Dar sa nu itam sa ne respectam si adversarii indiferent de rezultatul meciului. Bafta in continuare.

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!