Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Şapera: "Este vital ca noi să câştigăm acest meci"

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
29.11.2013

Sapera

După eşecul din deplasarea de la Sibiu, BCM U Piteşti revine în faţa propriilor suporteri în cadrul partidei din etapa a zecea a Ligii Naţionale de Baschet masculin cu BC Timba Timişoara.

Hristu Şapera a vorbit despre acest joc cât şi despre eşecul de la Sibiu.

Domnule Şapera, ce s-a întâmplat la Sibiu?

Am făcut o partidă nu tocmai reuşită, atât ofensiv cât şi defensiv. Cred că trebuie să avem un pic mai multă energie şi un pic mai multă inspiraţie mai ales în meciurile din deplasare. În deplasare este mult mai greu să câştigi în acest campionat. Trebuie să fim mai pregătiţi pentru aceste meciuri, mai ales cu echipele puternice ale campionatului. Putem spune că Sibiul este o echipă puternică, cu jucători foarte buni şi în formă în acest moment. Cred că nu am fost suficient de pregătiţi pentru această luptă din punct de vedere psihic şi mental. Lucrăm şi încercăm să îi facem pe băieţi să înţeleagă că orice meci în deplasare este foarte, foarte dificil. Este un campionat greu şi toată lumea încearcă să-şi câştige meciurile pe teren propriu.

Lupta pentru play-off cu siguranţă rămâne deschisă în continuare...

Eu cred că şi noi ne batem cu şanse reale la play-off, cred că avem o serie de meciuri pe care vrem să le câştigăm şi avem şi puterea să le câştigăm. Multe dintre contracandidatele noastre au jucat cu Timba sau Chiajna, echipe cu care noi încă nu am jucat până acum, dar cu care vom juca şi trebuie să le abordăm foarte serios. Sunt meciuri pe care trebuie să le câştigăm. Deasemenea, mai avem două partide cu Craiova şi cu Mediaş. Cu Craiova vom juca în deplasare. Este un meci foarte important pentru noi, ca de altfel toate meciurile rămase până la finalul turului.

Ce puteţi spune despre duelul cu Timba?

Timba este echipa care a jucat de la egal la egal o repriză cu Mediaş şi e o echipă care poate pune probleme, aşa cum s-a văzut. Noi venim după o înfrângere şi trebuie să fim foarte, foarte atenţi la acest meci. Este vital ca noi să câştigăm acest meci. Nu contează diferenţa, contează doar să câştigăm jocul. Este important să avem un moral bun, ulterior pentru meciurile cu Craiova şi cu Mediaş.

Partida dintre BCM U Piteşti şi BC Timba este programată sâmbătă, cu începere de la ora 18:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!