Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Şapera: "Jucătorii au luptat ca o echipă mai ales în apărare"

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
14.12.2013

Sapera

În cadrul conferinţei de presă de la finalul partidei dintre BCM U Piteşti şi Gaz Metan Mediaş, Hristu Şapera a vorbit despre succesul echipei sale.

Ce părere aveţi despre această victorie?

Aveam nevoie de victoria aceasta şi este un lucru foarte bun că am reuşit să câştigăm cele două puncte. În primul rând aş vrea să felicit echipa Mediaşului, deoarece este una foarte bună care şi-a demonstrat de nenumărate ori valoarea. După cum ştiţi, este singura echipa care în acest moment deja şi-a asigurat calificarea mai departe în EuroChallenge, un lucru pe care nu multe echipe l-au reuşit. Este deţinătoarea Cupei, este o echipă foarte bine antrenată şi una cu jucători foarte, foarte buni. Cred că noi am făcut un joc foarte, foarte bun astăzi. Drept dovadă, am permis adversarului numai 58 de puncte. Aici se vede dăruirea pe care au avut-o jucătorii noştri şi faptul că au luptat ca o echipă mai ales în apărare. E o victorie importantă pentru noi, care ne menţine în cursa pentru accederea în play-off şi care ne face să avem o vacanţă un pic mai liniştită, Aş vrea să le mulţumesc spectatorilor care au fost astăzi la sală. A fost un meci foarte greu şi i-am simţit alături în momentele importante. 

De ce nu există aceeaşi motivaţie şi la meciurile din deplasare?

Motivaţia există. Capacitatea este un pic mai grea. Avem foarte mulţi jucători care sunt noi în acest campionat şi nu sunt obişnuiţi să reziste adversităţii pe care o întâlnesc în deplasare. Se pare că suntem o echipă cu două feţe, dar acest lucru este oarecum normal pentru o echipă formată de la 0. Totuşi, în seara aceasta am arătat faţa noastră foarte bună. 

Când credeţi că va reuşi echipa să lege 3-4 victorii consecutiv?

Eu cred că avem un campionat foarte, foarte strâns. Cred că pentru a lega 3-4 victorii îţi trebuie omogenitate, care nu se câştigă în 2 sau 3 luni. Trebuie să ne gândim, să vedem care sunt problemele, să le analizăm şi să le rezolvăm. Eu ştiu că toată lumea vrea rezultate, şi eu vreau deasemenea, dar într-un campionat atât de strâns cum este cel din acest an este foarte, foarte dificil.

În urma acestei victorii, BCM U Piteşti a ajuns la un bilanţ de 6 victorii şi 6 înfrângeri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!