Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Şapera: "Sunt fericit că am reuşit să câştigăm un astfel de meci"

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
27.02.2014

Sapera

BCM U Piteşti a obţinut un nou succes important în lupta pentru calificarea în play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet masculin. În cadrul rundei a 20-a, argeşenii s-au impus, în propriul fief, în faţa celor de la CS Energia Rovinari, scor 87-84. Jocul a avut nevoie de o repriză de prelungiri.

Hristu Şapera, antrenorul formaţiei din Trivale, a vorbit pentru Total Baschet despre această victorie.

Ce puteţi spune despre acest meci, câştigat de echipa dumneavoastră?

Cu toţii am realizat importanţa acestui meci în ecuaţia calificării în play-off. A fost un meci cu o presiune suplimentară şi cred că acest lucru s-a văzut astăzi în jocul nostru. Sincer m-am temut mult înainte de acest meci, deoarece veneam după un joc foarte bun la Oradea, unde băieţii au depus un efort exemplar, dar nu am reuşit să câştigăm. E greu să te refaci fizic, dar mai ales psihic dupa un astfel de meci. În plus am întâlnit astăzi o echipă cu un potenţial extraordinar pentru campionatul nostru, pentru care Florin Nini a gândit un sistem ofensiv şi defensiv foarte bine pus la punct. A fost o luptă pe viaţă şi pe moarte şi sunt fericit că am reuşit să câştigăm un astfel de meci.

Ce a făcut diferenţa?

Am intrat uşor timoraţi în meci şi, deşi am revenit pe tabelă, nu am putut să ne impunem ritmul nostru obişnuit. Am pierdut dramatic lupta la recuperare în prima repriză şi asta ne-a împiedicat să jucăm în tranziţie ofensivă pe cât ne-am fi dorit. În repriza a doua am făcut o apărare mai bună şi am echilibrat balanţa recuperărilor, dar lucrul care a contat a fost ca în niciun moment nu am renunţat să luptăm împreună ca o echipă. Am avut tăria să câştigăm înca o dată o repriză de prelungiri ceea ce nu este puţin lucru. De obicei nu evidenţiez niciun jucător pentru că meciurile le câştigăm sau le pierdem împreună. Totuşi, în această seară, Marko Djurkovic a arătat încă o dată că este inima acestei echipe. Având în vedere şi faptul că ieri a împlinit 27 de ani, aceasta este victoria lui.

Publicul, din nou la înaţime...

De când am venit la Piteşti pot spune că de fiecare dată am avut un sprijin puternic în fanii noştrii. Rolul lor este cu atât mai mare într-un astfel de meci pe muchie de cuţit. Dacă noi am ieşit învingători astăzi, într-o mare măsură li se datoreaza şi lor.

Formaţia piteşteană a urcat pe poziţia a şasea a clasamentului, având un bilanţ de 12 victorii şi 8 înfrângeri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!