Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Şapera: "Vreau să îmi felicit toţi jucătorii pentru această victorie extrem de importantă"

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
24.03.2014

Sapera

În cadrul etapei cu numărul 24 a Ligii Naţionale de Baschet masculin, BCM U Piteşti a trecut categoric pe teren propriu de SCM U Craiova, scor 82-61. 

Într-un interviu acordat site-ului nostru, Hristu Şapera, tehnicianul piteştenilor, a vorbit despre victoria obţinută de echipa sa.

Cum aţi rezuma întâlnirea cu SCM U Craiova?

A fost un meci foarte important pentru noi şi sunt bucuros că am arătat atitudinea potrivită pentru un astfel de joc. Am avut energia şi concentrarea necesară încă din primul minut şi asta ne-a adus victoria la final.

Ce a facut diferenţa?

Am depuns un efort considerabil în apărare pentru a nu-i lăsa pe jucătorii Craiovei să-şi intre în ritm şi am reuşit acest lucru. Am dominat jocul de la început până la sfârşit printr-o energie superioară şi un efort colectiv absolut necesar într-un astfel de joc. Am făcut şi greşeli, dar vreau să-mi felicit toţi jucătorii pentru această victorie extrem de importantă. Au arătat că sunt jucători valoroşi şi că se pot lupta de la egal la egal cu oricine din acest campionat, atunci când joacă ca o echipă.

Şi de această dată sala a fost plină... Este un avantaj mare pentru echipă?

Spectacolul de pe teren, dar mai ales cel din tribună a fost impresionant. Sincer regret că meciul nu a fost transmis pentru că a fost o propagandă frumoasă fenomenului baschetbalistic din ţara noastră. Nu am cuvinte să le mulţumesc suporterilor noştri care au umplut încă o dată sala până la refuz şi ne-au purtat spre această victorie importantă.

După acest succes, cum vedeţi lupta pentru play-off?

Mai avem trei meciuri oficiale şi nu suntem matematic calificaţi în play-off. Trebuie să rămânem concentraţi şi să abordăm extrem de serios fiecare meci. În special meciul cu Mediaş este unul foarte complicat, deoarece în ciuda tuturor problemelor pe care le au, ei rămân o echipă cu calitate şi care poate surprinde pe oricine.

BCM U Piteşti ocupă poziţia a 7-a a clasamentului, având un bilanţ de 13 victorii şi 10 înfrângeri. Formaţia argeşeană mai are de disputat 3 meciuri din sezonul regulat, cu Gaz Metan Mediaş, BC Timba şi Concordia Chiajna.

foto: Daniel Chiriac

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!