Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: „A fost un meci care s-a câștigat cu inima”

Eduard Popa

Eduard Popa
04.04.2018

hristu sapera pitesti u bt cluj

BCM U Pitești a reușit o victorie impresionantă în compania campioanei U-BT Cluj, pe teren propriu, scor 78-74, în runda a doua a Top 6 LNBM. 

Antrenorul gazdelor, Hristu Șapera, a vorbit la conferința de presă de după meci despre victoria obținută cu campioana României: 

„A fost un meci care s-a câștigat cu inima, așa cum se câștigă orice împotriva echipelor din Top 6 și din playoff. Suntem într-o situație de clasificare, dar fiecare meci împotriva unor echipe foarte bune are nevoie de implicare maximă, de caracter și de joc de echipă. Astăzi am arătat aceste lucruri. Le-am arătat și în ultima perioadă, în care am fost competitivi, dar azi am și câștigăt. Mă bucură că am crezut în noi. Îmi felicit jucătorii pentru efortul depus și sper să continuăm la fel.”

Șapera a discutat și despre absențele importante pe care echipa sa le-a avut în meciul cu U-BT Cluj: 

„Este important pentru că riscurile de accidentări cresc. În momentul în care joci cu anumiți jucători 30-35 de minute, ei sunt predispuși la accidentări. Cred că astăzi publicul a fost alături de noi așa cum este de obicei, poate chiar mai mult și cu ajutorul lor am putut să suplinim absențele a trei jucători. Cred că orice meci poate fi câștigat, sunt echipe foarte puternice, echilibrate”.

Tehnicianul piteștenilor a comentat și decizia tactică de a juca fie cu doi pivoți clasici pe parchet în același timp, fie cu Lucian Chirof sau chiar cu Porter Troupe pe poziția 4, în absența lui Nuutinen sau Nicoară: 

„Ni s-a potrivit mai mult astăzi să jucăm mare, match-up-urile cu Clujul, care au cinci pivoți puternici, au fost mai bune în această modalitate. Știam că am mai făcut acest lucru cu unii dintre jucătorii pe care îi am. Mi-aduc aminte de un meci pe care l-am câștigat aici la Pitești cu Energia, cu Szabolcs Santa alături de Porter Troupe și Callistus Eziukwu și am câștigat un meci din FIBA Europe Cup. Și atunci și acum era un match up care ni se potrivea și atunci am încercat această variantă și a mers. Într-adevăr, trebuie să fim mai buni pe atac când jucăm cu Porter Troupe pe poziția 4, pentru că avem niște avantaje pe care le putem exploata mai bine, dar sunt mulțumit că am găsit soluțiile necesare pentru a obține victoria. E destul de greu că jucăm mereu atipic pentru o perioadă lungă de timp. Dar trebuie să facem acest lucru și să sperăm că vom avea toți jucătorii valizi în playoff, nu în top 6.”

BCM U Pitești ajunge după acest meci la 14 victorii și 11 înfrângeri. Pentru echipa lui Șapera urmează duelul de vineri cu CSM Steaua. 

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!