Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: „Consider că în acest moment, șansele noastre au scăzut simțitor”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
19.04.2017

BCM U Pitești se află la o înfrângere distanță de eliminarea din play-off, după ce Steaua CSM EximBank București și-a adjudecat primele două meciuri ale seriei din sferturile de finală. Seria se mută acum în Trivale, în fieful piteștenilor, însă misiunea este una complicată pentru gazde, dat fiind faptul că nu se vor putea baza pe pivotul Aleksandar Mladenovic, suspendat în urma incidentelor din primul meci. 

Hristu Șapera, antrenorul grupării argeșene, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre suspendarea elevului său, acuzând vehement tot ceea ce s-a întâmplat în legătură cu acest caz. Totuși, în ciuda absenței lui Mladenovic, tehnicianul afirmă că echipa sa nu va ceda și va încerca să prelungească seria în fața bucureștenilor. 

„Decizia de suspendare a lui Mladenovic este una foarte importantă în ceea ce privește seria și cred că sunt anumite întrebări pe care noi, ca și club, avem datoria să le punem celor care le-au luat cu privire la acest aspect.

Pentru mine, este o decizie care schimbă seria și care ne pune într-o situație extrem de dificilă pentru meciurile de acasă. Din punctul meu de vedere, cum se poate ca o Comisie să se poată întruni în ziua celui de-al doilea meci din play-off și să nu se întâlnească în ziua liberă dintre meciuri? Noi, practic, am aflat de această Comisie cu doar câteva ore înaintea startului celui de-al doilea joc. Nu mi se pare normal ca noi să nu fim anunțați de existența acestei Comisii, să nu ni se ceară să ne exprimăm punctul de vedere. De asemenea, am plătit o anumită sumă pentru a face apel la această sentință, iar nouă ni s-a prezentat o decizie a Comisiei de Apel, fără nicio motivare. De ce nu avem o motivare în acest sens?  Cel mai important, probele care au fost luate în considerare au fost rapoartele auxiliare ale arbitrilor și ale comisarilor. Proba video nu evidențiază absolut nimic. Avem un raport al comisarului care spune că decizia corectă ar trebui să fie fault tehnic pentru ambii jucători, alte două rapoarte ale arbitrilor care nu menționează nicio lovire și un raport al unui arbitru care menționează acest aspect, lovire, și în baza căruia s-a luat decizia. Mi se pare normal să fim chemați pentru a ne exprima punctul de vedere. Dacă avem un comisar pe care îl plătim și care a avut o poziție foarte bună pentru a vedea ceea ce s-a întâmplat, a scris ceva în raport, de ce nu se ia în considerare ceea ce a scris? De ce mai avem acest comisar la meci?

A fost o situație neplăcută, dar nu a fost o situație ieșită din comun. Acest caz a fost provocat de către jucătorul Malesevic, dar în sine nu a fost nimic mai mult decât o stare de nervozitate și încrâncenare pentru un meci de play-off. Jucătorul nostru a împins, nu a lovit, așa cum a menționat domnul Bukuresti în raport. În baza acestei fraze s-a considerat că Mladenovic trebuie suspendat două etape. Jucătorul nostru este unul cu ștate vechi în Liga Națională, un jucător care a fost un exemplu de fair-play în toți acești ani și mai important, un jucător care se află la prima abatere. Cazul din trecut, pe care mi-l amintesc eu, în care s-au dat două etape de suspendare, a fost acum două sezoane, la meciul Târgu-Jiu vs. Oradea. Dar acolo a fost bătaie generală, surprinsă de camerele de filmat. Și eu acum întreb… de ce jucătorul nostru, cu aceste antecedente, cu aceste premise, fără o probă video, primește două etape de suspendare, decizie menținută și de Comisia de Apel?

Noi înțelegem că nu suntem una dintre echipele favorizate, dar consider că ne-am câștigat dreptul de a fi judecați corect, de a avea șansa noastră, pe care să ne-o apărăm cu toate puterile. Dacă putem să eliminăm Steaua, trebuie să vedem acest lucru pe teren, dar cu siguranță nu este același lucru să joci în fața propriului public, pe propriul teren. Consider că în acest moment, șansele noastre au scăzut simțitor. Nu ne predăm și nu ne vom preda niciodată până la sfârșit. Această echipă și-a făcut treaba în acest campionat, ne-am atins obiectivele, am făcut ceea ce am promis la începutul sezonului. Nu am putut să ne întoarcem cu un joc de la București, dar eram foarte încrezători în șansele noastre acasă. Eu cred că jucătorii noștri vor da totul pe teren, dar atât fizic, cât și mental, este foarte dificil. Este povestea acestui sezon și sper să mai dovedim încă o dată că avem caracter. Repet, consider că este o decizie injustă, mult agravată pentru ceea ce s-a întâmplat pe teren și, de asemenea, consider că această echipă, în acest sezon, merita mai mult respect”, a punctat Hristu Șapera, citat de site-ul oficial al BCM U Pitești.

Meciul 3 al seriei dintre BCM U Pitești și Steaua CSM EximBank București se joacă în această seară începând cu ora 19:15, jocul fiind transmis în direct de postul de televiziune DigiSport 3. În cazul unei victorii a echipei gazde, meciul 4 este programat vineri, 21 aprilie, iar dacă victoria de azi va reveni Stelei, atunci aceștia se vor califica în semifinale, în timp ce pentru Pitești sezonul 2016-2017 se va încheia. 

*Foto: Mircea Roșca (sportpictures.eu)

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu csv :

    Total
    lipsa de profesionslism in acest caz. Chiar se pun pres in fata Stelei. Daca e sincer Sapera atunci decizia asta merita contestata la infinit.

    cu 6 ani în urmă (19.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Ras
      Am mai zis, Steaua trebuie favorizata, dar nici chiar asa! Decizia corecta era sa li se acorde ambilor jucatori aceeasi sanctiune. Oricum, felicitari, FRB!

      cu 6 ani în urmă (19.04.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Bcmu
    Totuși, dacă s-a depus apel ar trebui suspendată decizia până la solutionarea acestuia. Asa e legal, ori ceva îmi scapă mie...deci jucătorul ar avea drept de joc.

    cu 6 ani în urmă (19.04.2017)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Cred ca s.a judecat si apelul
      ....la ce baschet avem in romania...dupa ce ca suntem vai mama noastra...mai pune si frb piedici.

      cu 6 ani în urmă (19.04.2017)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    Faza
    Toti cei prezenti la.meci au vazut ce s.a intamplat.daca lovea mladenovic ,era malesecic cel care ar fi comentat.arbitrul o fi vazut doar partea in care mladenovic a impins.e o decizie injusta,care poate influenta chiar soarta campionatului.eu propun sa renutam la baschet.sa lasam 2-3 echipe sa joace in romania.o decizie care iti omoara tot.sezonul.adica a fost eliminat si in meci.si apoi si 2 etape suspendare???pt ce???eu unul cred ca e prea mult ...probabil ca steaua o sa ia campionatul.pacat de echipele care investesc in acest sport.

    cu 6 ani în urmă (19.04.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Prieteni Piteșteni așa a fost filmu,să nu uităm cine e prin federație de la Steaua și așa mai departe.Steaua păzea ca vine Martinic și Markovic să vedeți ce vă încarcă aia.
    Piteștiu sezonu ăsta au avut unele momente bune.Victorie la Cluj,acasă cu Oradea și Steaua,dar mai trebuie ceva în plus pt play off zic eu

    cu 6 ani în urmă (19.04.2017) Raspunde
  • FC Argeș Pitești free666 :

    ?
    Un arbitru care confunda impingerea cu lovirea, alcoolul i-a afectat vederea. Steaua are jucatori care provoaca in loc sa joace baschet. Asa este clubul asta pomanagiu, invatat de pe vremea lui Ceasca sa castige cu milogeala si aranjamente.

    cu 6 ani în urmă (19.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!