Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: „Meritul este al jucătorilor, pentru că au arătat caracter”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
03.11.2017

A doua victorie în decurs de doar o săptămână și a patra la rând în campionat pentru formația lui Hristu Șapera. BCM U FC Argeș Pitești s-a impus în această seară, pe teren propriu, în fața lui CSU Sibiu, câștigând meciul în ultima secundă, cu scorul de 79-78.

La finalul partidei, antrenorul argeșenilor a vorbit despre această partidă, declarându-se bucuros de ultimele rezultate înregistrate de jucătorii săi.

„Ne place așa, se pare. Mă bucur că am reușit să câștigăm. E vorba de campionatul de baschet din prima ligă, o să vedeți că sunt foarte multe meciuri de genul acesta și eu sunt foarte bucuros că noi am reușit să câștigăm două dintre ele la un interval atât de scurt. Din nou, a fost un meci, zic eu, foarte spectaculos, frumos, în care ambele echipe ar fi putut să câștige. Foarte puține lucruri au făcut diferența, s-a văzut clar că Sibiul a avut o prospețime mai bună decât a noastră, mai ales la început, în primul sfert, când am ratat aruncări ușoare. Și, în general, acet lucru se vede în procentajul de 2 puncte pe care l-am avut, care a fost singurul capitol statistic unde s-a făcut diferența. Altfel, am reușit să ținem o echipă a Sibiului care este recunoscută pentru recuperările ofensive. De asemenea, în tranziție cred  că am făcut o treabă destul de bună”, a spus Hristu Șapera.

Tehnicianul a ținut să precizeze că meritul este al jucătorilor săi, care au arătat că au caracter. De asemenea, a lăudat prestația lui Alexander Kostoski, dar și a altor jucători din lotul său.

„Desigur, meritul este al jucătorilor, pentru că au arătat caracter. Chiar într-o zi când ne-a lipsit această prospețime am găsit modalități de a ne pune amprenta asupra jocului. Alexander Kostoski a avut un rol foarte important. El a jucat 40 de minute în ultimul meci, iar acum am venit cu el de pe bancă, în dorința de a avea prospețime și ne-a adus acest impact. Pe lângă jucătorii care au devenit constanți pentru noi - Porter Troupe, Titus Nicoară - de asemenea Matti Nuutinen are un joc constant și cred într-un ritm crescător, atât din punct de vedere defensiv cât și ofensiv”, a mai spus antrenorul lui BCM U FC Argeș Pitești.

Hristu Șapera a vorbit și despre jucătorul care a adus victoria formației sale, mărturisind că nu a avut emoții la liberele din finalul partidei.   

„Noi avem mai mulți jucători care pot marca la linia de libere, iar Andruy Agafonov este unul dintre jucătorii care mie, personal, nu mi-a dat nicio emoție. Știam că are această capacitate și știam că este un jucător cu experiență care va marca acele libere”, a spus antrenorul.  

La final, Hristu Șapera a vorbit despre aportul suporterilor care i-au purtat echipa spre victorie, dar și despre jocul adversarilor.

„Una peste alta, un joc frumos, foarte echilibrat, un joc în care am avut două galerii foarte frumoase. Fanii noștri ne-au împins de la spate și pur și simplu ne-au ajutat, ca de fiecare dată. Această sală plină ne-a ajutat să câștigăm. O atmosferă frumoasă, mă bucur că am terminat câștigători. Sibiul tocmai a câștigat acasă împotriva Clujului, a câștigat în deplasare împotriva Oradei și a câștigat, de asemenea, acasă, împotriva Stelei. Este o echipă care în acest campionat a bătut toate cele trei clasate pe podium de anul trecut”, a mai spus antrenorul lui BCM U Pitești.

În următoarea etapă, BCM U FC Argeș Pitești joacă în deplasare cu CS Dinamo București. Meciul se joacă pe 13 noiembrie, de la ora 20.

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    sansa
    Mai presus de caracter, Pitestiul a avut sansa. Oricum, felicitari!

    cu 6 ani în urmă (03.11.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      re
      Probabil nu stii la ce s-a referit. Pitestiul a jucat 2 meciuri in 4 zile si nu e usor, mai ales cand esti condus, ca in cazul de azi. Una peste alta, cu sansa, cu nesansa, victoria e victorie!

      cu 6 ani în urmă (03.11.2017)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    Sapi
    Imi spune si mie cineva poate care a vazut la tv. Ce s.a intamplat cand ciulin s.a dus la sapera si i.a zis ceva....n.am inteles ,am vazut ca sapera era f nemultumit apoi.ceva la puncte ..sau la faulturi???

    cu 6 ani în urmă (03.11.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    fault
    Cred ca era vorba de omul la care s-a dat fault - si anume Troupe, a 4 greseala. Sapera vroia la oricine altcineva

    cu 6 ani în urmă (03.11.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      re
      Faultul fusese la Russell, cand l-a depasit Laser. Si i l-au pus lui Troupe pe nedrept.

      cu 6 ani în urmă (03.11.2017)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Ok ms
      Chiar o sa ma uit la reluare in noaptea asta :)

      cu 6 ani în urmă (03.11.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!